Πιγκουίνος διανύει κάθε χρόνο 8000χλμ για να βρει στη Βραζιλία τον ψαρά που τον έσωσε (vid) !

Εντάξει, αυτή η είδηση μάλλον αφορά στον πιο κωλ@φ@ρδο πιγκουίνο στην ιστορία των πιγκουίνων, μιας και αφού σώθηκε από το θάνατο, πλέον περνάει το χρόνο του μεταξύ της τροπικής Βραζιλίας και της παγωμένης Νότιας Αργεντινής.

Ο Joao Pereira de Souza, πρώην οικοδόμος και ψαράς, βρήκε το 2011 στην παραλία μπροστά από το σπίτι του έναν ετοιμοθάνατο πιγκουίνο καλυμμένο με πετρέλαιο να κοίτεται στα βράχια. Ο Joao καθάρισε το πετρέλαιο από τα πούπουλα του πιγκουίνου, τον τάιζε με ψάρια καθημερινά για να δυναμώσει και τον βάφτισε Τζιντζιμ.

Ο ψαράς προσπάθησε να απελευθερώσει τον πιγκουίνο πάλι στη θάλασσα, αλλά ο Τζιντζιμ απλά δε γούσταρε να φύγει. 11 μήνες μετά ο Τνιντζιμ εξαφανήστηκε και ο Joao νόμισε ότι ο πιγκουίνος επέστρεψε από κει που ρθε μια και καλή.

Όμως οχτώ μήνες μετά, ο Τζιντζιμ εμφανίστηκε πάλι, βρήκε τον Joao στην παραλία και τον ακολούθησε μέχρι το σπίτι του. Ο πιγκουίνος πάλι δεν έφευγε με τίποτα.

Τελικά ο Τζιντζιμ εδώ και 5 χρόνια διανύει 8000 χιλιόμετρα ετησίως και κάνει το όνειρο πολλών από εμάς πραγματικότητα: Πηγαίνει κάθε χρόνο στη Βραζιλία και κάθεται οχτώ μήνες σε αυτή την τροπική παραλία κοντά στο Ρίο Ντετζανέιρο.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...