ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ! Στέλνονται τα πρώτα ραβασάκια για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα ! Πόσα θα πληρώσετε !

Όσοι «συλλαμβάνονται» από την εφορία να μην έχουν ασφαλίσει τα αυτοκίνητά τους, θα έχουν δύο μήνες καιρό να συμμορφωθούν, αλλιώς θα έρχονται αντιμέτωποι με ακόμα μεγαλύτερα κόστη

Παράβολο 250 ευρώ, πέραν του κόστους της ασφάλισης, θα πρέπει να πληρώνει ο οδηγός που εξακολουθεί να έχει σε κυκλοφορία ανασφάλιστο αυτοκίνητο. 

Από τη στιγμή που η εφορία θα του στείλει ειδοποιητήριο για να συμμορφωθεί θα έχει στη διάθεσή του λίγες εβδομάδες καθώς μέσα σε δύο μήνες από την ηλεκτρονική διασταύρωση, η εφορία θα στέλνει κατάλογο ανασφάλιστων αυτοκινήτων στην αστυνομία για την επιβολή ακόμη περισσότερων κυρώσεων.

Αυτά προβλέπει η απόφαση για την ηλεκτρονική διασταύρωση εντοπισμού των ανασφάλιστων αυτοκινήτων που δημοσιεύτηκε πριν από λίγο στο ΦΕΚ. Την απόφαση υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφωνας Αλεξιάδης. Παρέμενε στα συρτάρια του υπουργείου επί μήνες αλλά τώρα η διαδικασία εντοπισμού των ανασφάλιστων μπαίνει στην τελική ευθεία.

Να σημειωθεί ότι στη λίστα που θα δημιουργηθεί από το υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ, θα ενσωματωθούν και ονόματα οδηγών που ενδεχομένως να έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους ή να απαλλάσσονται της υποχρέωσης επειδή έχουν θέσει τα ΙΧ τους σε ακινησία. Η απόφαση περιγράφει τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να αποφύγουν τις κυρώσεις. Τα κύρια σημεία της απόφασης, έχουν ως εξής:

1. Η Δ.ΗΛΕ.Δ. με βάση τα διαθέσιμα και τηρούμενα στη Γ.Γ.Δ.Ε. ηλεκτρονικά αρχεία και το αρχείο του Κέντρου Πληροφοριών, εντοπίζει με διασταύρωση τα οχήματα που ήταν σε κυκλοφορία την εν λόγω ημερομηνία και παράγει αρχείο πιθανών ανασφάλιστων οχημάτων.

2. Η Δ.ΗΛΕ.Δ. αποστέλλει ειδοποιητήρια επιστολή στους ιδιοκτήτες των πιθανώς ανασφάλιστων οχημάτων, είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είτε στην τελευταία δηλωθείσα από αυτούς, στη φορολογική διοίκηση, ταχυδρομική διεύθυνση, με την οποία τους ειδοποιεί, να προβούν άμεσα, στην ασφάλιση της αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία του οχήματος τους.

3. Με την ίδια επιστολή ενημερώνονται για τη διαδικασία που απαιτείται να ακολουθηθεί προκειμένου το όχημα να εξαιρεθεί από το αρχείο των πιθανών ανασφάλιστων οχημάτων, όπως σε περίπτωση που έχει τηρηθεί η υποχρέωση ασφάλισης του οχήματος, υπάρχει απαλλαγή της υποχρέωσης ασφάλισής του σύμφωνα με το νόμο, μπορεί να τεκμηριωθεί η ακινησία του, διαπιστωθεί λάθος στα στοιχεία ασφάλισης ή κυκλοφορίας του.

4. Επιπρόσθετα, οι πιστοποιημένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet χρήστες ενημερώνονται με την ανάρτηση της ίδιας επιστολής στο λογαριασμό τους.

5. Ο ιδιοκτήτης οχήματος, ο οποίος λαμβάνει ειδοποιητήρια επιστολή, προβαίνει στην ασφάλιση της αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία του οχήματος του προσκομίζοντας σε ασφαλιστική επιχείρηση το ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους διακοσίων πενήντα (250) ευρώ και προαιρετικά την ειδοποιητήρια επιστολή.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...