Σε επιφυλακή οι αστυνομικές δυνάμεις για ξεσηκωμό 18.000 προσφύγων και λάθρο στην Ειδομένη ! Στο στόχαστρο ύποπτες ΜΚΟ !

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι αστυνομικές δυνάμεις στην Ειδομένη ύστερα από πληροφορίες που διαθέτουν για γενική εξέγερση των 18.000 προσφύγων και λαθρομεταναστών και "επίθεσή" τους προς τα σύνορα με τα Σκόπια... Στο στόχαστρο της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν μπει ΜΚΟ που με τον "μανδύα" της στήριξης προς τους πρόσφυγες φαίνεται να παίζουν ύποπτα παιχνίδια.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο οικονομικών σε ενημερωτικό του σημείωμα αναφέρει ότι η προσφυγική κρίση έχει στοιχίσει μέχρι τώρα 1,8 δισ ευρώ ενώ σύμφωνα με το διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα εκτιμάται ότι το 2016 το κόστος για την Ελληνική οικονομία θα φτάσει τα 600 εκατ ευρώ.

Εχουν ενημερωθεί τα Σκόπια και η Βουλγαρία, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι έχουν χαρτογραφήσει την περιοχή και δεν αποκλείεται να θελήσουν να μοιράσουν πάλι φυλλάδια στους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες.

Στο στόχαστρο της Αστυνομίας έχουν μπει άτομα που συστήνονται ως μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ή εθελοντές και τα οποία φέρονται να παίζουν ύποπτα παιχνίδια, παρακινώντας τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες να περάσουν και πάλι μαζικά στα Σκόπια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για άτομα γνωστά στον αναρχικό χώρο, που έχουν πάει τα τελευταία 24ωρα στα σύνορα από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία.

Μάλιστα, σε γνωστή ιστοσελίδα αναρχικών υπήρχε κάλεσμα για μαζική διαμαρτυρία και πορεία προσφύγων λαθρομεταναστών και αλληλέγγυων προς τα σύνορα και σήμερα.

Μέχρι στιγμής, στην Ειδομένη έχουν καταγραφεί συνολικά 15 ΜΚΟ, ωστόσο, υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για τέσσερις από αυτές.
Όπως είναι φυσικό η διαρροή της συγκεκριμένης ψευδούς πληροφορίας έχει προκαλέσει αναστάτωση μεταξύ των 12.000 περίπου εγκλωβισμένων προσφύγων, οι οποίοι ξεσηκώνονται με την παραμικρή "χαραμάδα" ελπίδας ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι προς τη Β. Ευρώπη.

Κατόπιν αυτών των πληροφοριών οι αστυνομικές αρχές -που για περισσότερο από ένα μήνα ενέχουν ρόλο παρατηρητή στον καταυλισμό- τέθηκαν σε επιφυλακή προκειμένου να μην επαναληφθούν τα προ 20ημέρου γεγονότα, όταν περίπου 2.000 εξαθλιωμένοι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες - ανάμεσά τους πολλές γυναίκες με μικρά παιδιά στην αγκαλιά- προσπάθησαν να παρακάμψουν το φράκτη και να εισέλθουν στα Σκόπια, με συνέπεια να συλληφθούν και αρκετοί από αυτούς να πέσουν θύματα άγριων ξυλοδαρμών από τους Σκοπιανούς Συνοριοφύλακες.

Την ίδια ώρα με «ρυθμό χελώνας» προχωρά η προσπάθεια αποσυμφόρησης της Ειδομένης, με τη μεταφορά όσων προσφύγων και λαθρομεταναστών επιθυμούν τα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας των γύρων περιοχών.

Προς το παρόν έχουν εγκαταλείψει τον καταυλισμό με ναυλωμένα πούλμαν περίπου 800 άτομα (8 χθες και 12 σήμερα), παρά την προσπάθεια ενημέρωσης των προσφύγων με ανακοινώσεις και φυλλάδια που διανέμουν μέλη των επίσημων ΜΚΟ και της Πολιτείας.

Τις επόμενες ημέρες οι προσπάθειες για τη σταδιακή, ειρηνική αποσυμφόρηση της Ειδομένης θα εντατικοποιηθεί με την προϋπόθεση ότι θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των δομών (προσωρινών κέντρων φιλοξενίας) για τη διαμονή 5 με 6 χιλιάδων προσφύγων και λαθρομεταναστών.








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...