Λαφαζάνης: Υπέβαλε το αίτημα του Δημοσίου αντισταθμιστικών οφελών από τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου TAP !!!

Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπέβαλε επίσημα το αίτημα Δημοσίου για την παροχή αντισταθμιστικών οφελών από τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου TAP.

Ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε, επίσης, να εξεταστούν τροποποιήσεις στη χάραξη του αγωγού στις περιοχές όπου υπάρχουν αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες, ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν εύλογες και δίκαιες αποζημιώσεις των αγροτών στα σημεία διέλευσης του αγωγού.


Ο υπουργός τόνισε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει ο αγωγός χωρίς προσκόμματα και καθυστερήσεις.
Τώρα αυτό πρέπει να διορθωθεί. Σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να γίνει ο αγωγός.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Βελγικού Ομίλου, τόνισε ότι θα συνδράμει στο αίτημα του Υπουργού ΠΑΠΩΝ προκειμένου να υπάρξει άμεση συζήτηση με τη Διοίκηση του Α, ενώ υπογράμμισε τη σημασία που προσδίδει στην αποδοχή του αγωγού Φυσικού Αερίου από τις τοπικές κοινωνίες καθώς και τη στενή συνεργασία που έχει αναπτύξει με τον ΔΕΣΜΑ.


Ο κ. Λαφαζάνης αποδέχτηκε τέλος την πρόσκληση να ξεναγηθεί στον ενεργειακό κόμβο (hub) που έχει δημιουργήσει η Fluxys στην πόλη Zeebrugge, κατά την επόμενη επίσκεψή του στο Βέλγιο.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...