O ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στον τελικό FINAL FOUR !!! Τρέλανε την ευρώπη ο σπανούλης !!!

Εφτάψυχος ο Ολυμπιακός κέρδισε την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη με ανατροπή (68-70) και προκρίθηκε παλικαρίσια στον τελικό του Final Four της Μαδρίτης!

Ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης – ίσως στη χειρότερή του εμφάνιση μέχρι το τελευταίο τρίλεπτο(!) – πήρε το όπλο του και με τρία τεράστια τρίποντα στο φινάλε τρέλανε την Ευρώπη, έστειλε τον Ολυμπιακό στα ουράνια και την ρώσικη ΤΣΣΚΑ στο σπίτι της!
Η ομάδα του Σφαιρόπουλου περιμένει τον αντίπαλό της στον τελικό της Κυριακής από το ζευγάρι Ρεάλ Μαδρίτης – Φενέρ.
Τα δεκάλεπτα: 20-17, 36-35, 51-47, 68-70
ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Στο «Παλάθιο δε ντεπόρτες δε λα Κομουνιδάδ δε Μαδρίδ» «χτυπά η καρδιά» του ευρωπαϊκού μπάσκετ από σήμερα (15/5) μέχρι και την Κυριακή (17/5) με τον Ολυμπιακό να εκπροσωπεί την Ελλάδα, στο 9ο Final Four της ιστορίας του, 3ο τα τελευταία 4 χρόνια και 5ο τα τελευταία 7, αλλά και στόχο το 4ο Ευρωπαϊκό (1997, 2012, 2013). Πρώτη αντίπαλος του Γιάννη Σφαιρόπουλου και των παικτών του η ΤΣΣΚΑ Μόσχας -με προπονητή τον Δημήτρη Ιτούδη- των 6 τίτλων και των 14 φάιναλ φορ με το φετινό στον πρώτο χρονικά ημιτελικό (15/5, 19:00, ΝΕΡΙΤ, NOVA).

Στις 22:00 το τζάμπολ του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στην πολυνίκη και οικοδέσποινα Ρεάλ Μαδρίτης των 8 τίτλων (τελευταίος το 1995) και την πρωτάρα Φενέρμπαχτσε του πολυνίκη προπονητή στη διοργάνωση, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, με 8 κατακτήσεις.Στη 12άδα ο ΛοτζέσκιΣτο μεταξύ, ο Ματ Λοτζέσκι θα είναι στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού και θα αγωνιστεί απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Το ιατρικό τιμ της ομάδας του Πειραιά έκανε ό,τι μπορούσε από χθες για να ενισχυθεί ο οργανισμός του, όταν ο 29χρονος φόργουορντ παρουσίασε γαστρεντερικές διαταραχές μένοντας εκτός προπόνησης.

Ο Λοτζέσκι αισθάνεται πολύ καλύτερα και λόγω της κρισιμότητας του αγώνα –διακυβεύεται η πρόκριση στον τελικό- θα περιμένει το κέλευσμα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να μπει στο παρκέ και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Εξάλλου, στις θέσεις των φόργουορντ είναι που υπερτερεί η ρωσική ομάδα έναντι των «ερυθρόλευκων» (με Κιριλένκο, Ουίμς, Νίκολς, Κριάπα, Βορόντσεβιτς, Κορόμπκοφ) και ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να στερηθεί των υπηρεσιών του πιο σταθερού παίκτη του φέτος, του Ματ Λοτζέσκι.Το πρόγραμμα των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου σήμερα δεν προβλέπει προπόνηση με σουτ το πρωί, καθώς ο αγώνας είναι σχετικά νωρίς (18:00 ώρα Ισπανίας).

Το τεχνικό τιμ προτίμησε να είναι χαλαροί οι παίκτες πριν το τζάμπολ, αντί να ξυπνήσουν νωρίς, αφού θα έπρεπε να προπονηθούν γύρω στις 10:00 το πρωί ώρα Ισπανίας.ΔΙΑΙΤΗΤΕΣΤο ελληνικό μπάσκετ θα εκπροσωπηθεί και στη διαιτησία, με τον Χρήστο Χριστοδούλου να επιλέγεται γι’ ακόμη μία φορά να διευθύνει αγώνες της καταληκτικής φάσης. Η τελευταία παρουσία του Πατρινού ρέφερι σε φάιναλ φορ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν πέρυσι, στο Μιλάνο (2014), όταν διηύθυνε τον τελικό ανάμεσα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Φέτος, «σφυρίζει» στο 4ο φάιναλ φορ Ευρωλίγκα στην καριέρα του.Η διοργανώτρια Αρχή ανακοίνωσε τα ονόματα των επτά διαιτητών που θα «σφυρίξουν» στους δύο ημιτελικούς της Παρασκευής (15/5), Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης-Φενερμπαχτσέ Ούλκερ, αλλά και στους δύο αγώνες της Κυριακής (17/5), δηλαδή «μικρό τελικό» και τελικό.

Οι διαιτητές που θα «σφυρίξουν» στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης είναι οι εξής: Χρήστος Χριστοδούλου (Ελλάδα), Ιλία Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία), Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Σάσα Πουκλ (Ουκρανία) και Μπόρις Ρίτζικ (Ουκρανία). Επτά συμμετοχές σε φάιναλ φορ Ευρωλίγκας μετρά ο Σέρβος Ιλία Μπελόσεβιτς.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...