Κυβερνητικό συμβούλιο το μεσημέρι για τις εξελίξεις στο Eurogroup !!!

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην ελληνική κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Eurogroup, μιά ανακοίνωση που σύμφωνα με κυβερνητική πηγή επεδίωκε η Αθήνα. 

Ωστόσο επειδή η διαπραγμάτευση εξελίσσεται, συνεδριάζει στις 14.00, στη Βουλή, το Κυβερνητικό Συμβούλιο προκειμένου να αποτιμήσει την κατάσταση και να προσδιορίσει την τακτική της κυβέρνησης και τα επόμενα βήματα στις διαπραγματεύσεις.

Στην πολιτική βούληση που επέδειξε για να υπάρξει μία αμοιβαία επωφελής συμφωνία, αποδίδει η κυβέρνηση την απόφαση του Eurogroup και υπό αυτό το πρίσμα τονίζει ότι η απόφαση «ήταν η αναμενόμενη από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η απόφαση κατέγραψε την ικανοποίηση των εταίρων για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις. Προσθέτει ότι στην κρίσιμη αυτή καμπή των διαπραγματεύσεων όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος ούτε της Ελλάδας, ούτε της Ευρωζώνης, ούτε και των πιστωτών.

Επομένως, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί απαραίτητο στοιχείο την επιτάχυνση της διαδικασίας ώστε να βρεθεί κοινό έδαφος ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς, με σεβασμό τόσο στους κανόνες της Ευρωζώνης όσο και στη Δημοκρατία στην Ευρώπη.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι «το γεγονός ότι πλέον έχουν μείνει σχετικά λίγα ζητήματα ανοιχτά και η αναγνώριση ότι απαιτείται χρόνος και προσπάθεια για να κλείσουν είναι καλοδεχούμενο από την ελληνική κυβέρνηση. Χρειάζεται, όμως, αμοιβαία προσπάθεια, χωρίς ιδεοληψίες, δογματισμούς και εμμονές για να υπάρξει συμφωνία σε αυτά τα ζητήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, «η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες στο επόμενο χρονικό διάστημα για να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, δεσμευμένη πάντοτε από τη λαϊκή εντολή», τονίζουν οι πηγές της κυβέρνησης.

Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αισιοδοξούν ότι στο επόμενο Eurogroup, ενδεχομένως και σε έκτακτη συνεδρίασή του, θα καταγραφεί μεγαλύτερη πρόοδος με απώτερο στόχο την τελική συμφωνία.

Προς το παρόν, και σε ότι αφορά την αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ στο υπουργείο Οικονομικών δεν αναμένουν διαφοροποιήσεις από τις προηγούμενες. Το όριο δανεισμού του ελληνικού δημοσίου μέσω εντόκων δεν θα αυξηθεί με αποτέλεσμα να μην ικανοποιηθεί το βασικό αίτημα της ελληνικής πλευράς.

Δεν αναμένεται όμως, ούτε και αρνητική απόφαση της ΕΚΤ που θα αφορά μεγαλύτερο "κούρεμα" στα ελληνικά ομόλογα που δέχεται ως εγγυήσεις η Φραγκφούρτη για να χρηματοδοτεί τις τράπεζες. Εκτιμάται δε ότι θα αυξηθεί εκ νέου η χρηματοδότηση μέσω του ELA.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...