Νεπάλ: Νέος σεισμός 7,4 Ρίχτερ !!! Τέσσερις νεκροί, 300 τραυματίες !!!

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών έπληξε το Νεπάλ, σπέρνοντας τον πανικό στους κατοίκους του Κατμαντού, το οποίο βρίσκεται μόλις 83 χιλιόμετρα από το επίκεντρο του σεισμού, λίγες εβδομάδες μετά τη σεισμική δόνηση που άφησε πίσω της 8.000 νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες κατεστραμμένα κτίρια.

Μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που είχαν αναπτυχθεί στην πόλη Σαουτάρα, ανατολικά του Κατμαντού, μετά τον σεισμό της 25ης Απριλίου που είχε προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στην περιοχή, δήλωσαν ότι πολλά κτίρια κατέρρευσαν και ότι υπάρχουν τέσσερις καταγεγραμμένοι νεκροί. Ενας νεκρός από τον σεισμό αναφέρθηκε στο ινδικό κρατίδιο Μπιχάρ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters πάνω από 300 υπολογίζονται οι τραυματίες μετά την κατάρρευση κτιρίων.

Tο επίκεντρό του εντοπίσθηκε σε βάθος 19 χιλιομέτρων 68 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Νάμσε Μπαζάρ, κοντά στο όρος Εβερεστ, κοντά στη βάση της κατασκήνωσης, στη μεθόριο με το Θιβέτ.

Η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Νέο Δελχί, την Ινδία και την Ντάκα, στο Μπανγκλαντές και σύμφωνα με μαρτυρίες διήρκεσε περί τα δύο λεπτά.

Οι αρχές στο Νεπάλ διέταξαν το κλείσιμο του αεροδρομίου στο Κατμαντού για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με πηλροφορίες κατοίκων και δημοσιογράφων, οι κάτοικοι του Κατμαντού πετάχτηκαν έντρομοι από τα σπίτια τους, τα καταστήματα έκλεισαν. Πανικοβλημένοι άνθρωποι προσπαθούσαν να έλθουν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους συγγενείς τους.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...