ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ: Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε στους BRICS;

Οι BRICS αυξάνουν ολοένα και περισσότερο τη δύναμή τους. Τον τελευταίο καιρό έχει ξεκινήσει συλλογή υπογραφών με αίτημα το τέλος της επιθετικής εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και συμμετοχή μαζί με την Ε.Ε στους BRICS.

Το ψήφισμα, που χρηματοδοτείται από το Ινστιτούτο Schiller, εκδόθηκε με αφορμή την προσφορά του Προέδρου της Κίνας Xi Jinping στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ενταχθούν στο πρόγραμμα ανάπτυξης "Νέο Δρόμο του Μεταξιού" έτσι ώστε να εγκαταλείψουν τις πολιτικές της αντιπαράθεσης ιδιαίτερα με τη Ρωσία αλλά και την ίδια την Κίνα.

Αυτό είναι ένα τεράστιο πλήγμα για τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος λόγω της λανθασμένης εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί και λόγω των οικονομικών του χειρισμών οι οποίοι έχουν φέρει την Αμερική ένα βήμα πριν από την οικονομική κατάρρευση, χάνει συνεχώς υποστηρικτές. Παρόλα αυτά δεν δείχνει διατεθειμένος να αλλάξει τακτική και εμμένει σε περαιτέρω κυρώσεις για τη Ρωσία.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...