Φτάσαμε στο σημείο να εκλιπαρούμε για το κούρεμα που αρνηθήκαμε το 2010 !!!

Τους ατυχείς χειρισμούς Παπακωνσταντίνου και Παπανδρέου αποδεικνύει επίσημο έγγραφο του ΔΝΤ με ημερομηνία 10 Μάιου 2010 που είδε το φως της δημοσιότητας.

Η τότε κυβέρνηση παρά τις προτάσεις που της έγιναν δεν δέχτηκε να συζητήσει περί αναδιάρθρωσης του χρέους αποκλείοντας μια τέτοια εξέλιξη.

Από τότε το χρέος μας, έχει καταλήξει σε φορολογικό και υφεσιακό μαρτύριο αποδεικνύοντας περίτρανα πως συγκεκριμένα λάθη πολιτικών μπορούν να καθορίσουν την πορεία της χώρας και προδιαγράφουν το μέλλον της.

Πέντε χρόνια αργότερα και παρά το PSI σήμερα να συζητάμε νέες περικοπές και νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Σήμερα, το χρέος μας, λόγω και της συρρίκνωσης του ΑΕΠ της χώρας, έχει πετάξει και πάλι πάνω από το 180% επί του ΑΕΠ.

Πέντε χρόνια μετά εκλιπαρούμε στην κυριολεξία για μια αναδιάρθρωση που θα δώσει το δικαίωμα στην χώρα να βγει από το σπιράλ θανάτου, να παράγει πλούτο, να εισοδεύσει προκειμένου να καταστήσει το χρέος της εξυπηρετούμενο.

Ειδικά για όσους υποφέρουν καθημερινά, είναι αδιανόητο ότι κάποτε είχαμε εκείνη την μοναδική ευκαιρία για «συνολική λύση» και την πετάξαμε στη θάλασσα ανοιχτά του Καστελόριζου, μια ηλιόλουστη απριλιάτικη ή μαγιάτικη μέρα…

Με τις δυνατότητες της χώρας μας για περικοπές εξανεμισμένες, με τις παχιές αγελάδες πλέον ισχνές, με τις καταθέσεις και των λίγων χιλιάδων ευρώ κάτω από στρώματα, με μηδενική ρευστότητα αλλά κυρίως με τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες απαλλαγμένες από τα ελληνικά βάρη και άρα με πολύ μικρότερα περιθώρια πίεσης από ελληνικής πλευράς, εκλιπαρούμε για κάτι που.. αρνηθήκαμε το 2010.

 Όχι ίσως εμείς, αλλά σε κάθε περίπτωση η εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση, την οποία οι ξένοι την αντιμετωπίζουν ως έναν θεσμικό συνομιλητή.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...