Εξετάζεται το αίτημα κατασκευής νοσοκομείου Παίδων στη Θεσσαλονίκη !!!

Tην έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, την οριακή κάλυψη των εφημεριών αλλά και τις καθυστερήσεις στην πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του προσωπικού συζήτησαν σήμερα οι εκπρόσωποι από τις Πανεπιστημιακές Παιδιατρικές Κλινικές της χώρας, με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Ανδρέα Ξανθό.
Εξετάζεται το αίτημα κατασκευής νοσοκομείου Παίδων στη Θεσσαλονίκη.


Οι επιστήμονες ενημέρωσαν διεξοδικά την πολιτική ηγεσία για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν στη λειτουργία των συγκεκριμένων τομέων της παιδιατρικής, στο ΕΣΥ και πήραν τη διαβεβαίωση από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι θα είναι συναγωνιστής στην προσπάθεια τους, καθώς όπως είπε "πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην κάλυψη των αναγκών των παιδιών, τα οποία λόγω ηλικίας δε μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και η στάση μας απέναντί τους είναι στοιχείο του πολιτισμού μας".

Στη συνάντηση αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος είπε πως «παρότι υπάρχει πολιτική βούληση να αναδιοργανώσουμε το σύστημα Υγείας σε άλλη βάση, να βρούμε κουτσά στραβά τους πόρους, κινδυνεύουμε να μην υπάρχει διαθεσιμότητα από ανθρώπινο δυναμικό να καλύψει τις θέσεις".

Ήδη υπάρχουν θέσεις που προκηρύσσονται και βγαίνουν άγονες και υπάρχει μετανάστευση ιατρών στην Ευρώπη τόνισε και συμπλήρωσε ότι "το σήμα που είχε δοθεί την προηγούμενη περίοδο ήταν ότι η δημόσια περίθαλψη πάει για διάλυση. Και ότι οι νέοι ιατροί δεν έχουν κανένα μέλλον σε αυτή τη χώρα". Οφείλουμε λοιπόν αυτό να το αντιστρέψουμε, κατέληξε.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε επιμέρους ζητήματα, όπως το θέμα των γυναικών γιατρών που εγκυμονούν και πρέπει να αναπληρωθεί η θέση τους αλλά και των εξειδικεύσεων και της καλύτερης οργάνωσης των μονάδων εντατικής θεραπείας για παιδιά.

Για το θέμα των προσλήψεων ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως θα αξιολογηθούν ιεραρχικά οι ανάγκες και εν συνεχεία θα καλυφθούν διεξοδικά, ενώ για το αίτημα κατασκευής Παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε πως εξετάζεται με σοβαρό και οργανωμένο τρόπο, καθώς οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας και Θράκης δικαιούνται ένα τέτοιο νοσοκομείο.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...