ΕΚΤΑΚΤΟ !!! Μόσχα: Συνάντηση Μεντβέντεβ και Πούτιν με τον Ιρακινό πρωθυπουργό !!! Κλείνουν συμφωνίες σε άμυνα, ενεργειακό, οικονομία !!!

Σε φάση ανάκαμψης εισήλθαν οι ρωσοιρακινές σύμφωνα με τις δηλώσεις του ρώσου πρωθυπουργού Dmitri Medvedev, κατά την συνάντηση του με τον ιρακινό ομόλογό του, Haider al-Abadi στη Μόσχα.

Ο Abadi επισκέφθηκε τη Μόσχα προκειμένου να συζητήσει θέματα διακρατικής συνεργασίας, παρά τις υποδείξεις και πιέσεις που δέχθηκε από τρίτες χώρες να ακυρώσει το ταξίδι του. Συνάντηση είχε και με τον πρόεδρο Πούτιν.

Προσπάθειες να αναβαθμίσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία κάνει η Βαγδάτη, σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικοτεχνολογικής συνεργασίας, της οικονομικής και των σχέσεων στο τομέα του πετρελάιου και του αερίου.

Στην ατζέντα της συνάντησης με τον Πούτιν περιλαμβάνεται η κατάσταση στη Μ Ανατολή συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας και η διακρατική συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας, οικονομίας, επενδύσεων.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου ο Dmitri Peskov δεν απέκλεισε να συζητηθεί και στρατιωτικοτεχνολογική διάσταση αλλά επειδή πρόκειται για ευαίσθητο θέμα που δεν επιτρέπει δημοσιοποίηση.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο χώρες κατά το παρελθόν έχουν συνάψει συμβόλαιο στρατιωτικής υφής αξίας 4,2δις δολαρίων και πλέον.

Η Ρωσία από τον Οκτώβρη του 2013 ξεκίνησε να διοχετεύει όπλα αλλά και καταδιωκτικά ελικόπτερα «Mi -35″ και «-28 Mi» (νυχτερινά).

Την άνοιξη του 2014 Mόσχα και Βαγδάτη υπέγραψαν συμπληρωματικές συμφωνίες και συμβόλαια παράδοσης για μαχητικά αεροσκάφη «Su -25» ,συστήματα αεράμυνας και πυρομαχικά αξίας πολλών δις δολαρίων.

Σύμφωνα με την Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη Στρατιωτική και Τεχνική συνεργασία το Ιράκ είναι ο β εισαγωγέας ρωσικών όπλων μετά την Ινδία.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...