«ΗΧΗΣΑΝ» ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ !!! Ο Λαφαζάνης προειδοποιεί: «Θέλουμε συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμα μας» !!!

Θύελλα φαίνεται πως επικρατεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν φαίνεται διατεθειμένος να παραδώσει εύκολα τα όπλα. Άλλωστε τον τελευταίο καιρό ακούγεται εντόνως ότι ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης σκέφτεται ακόμα και το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κυβέρνηση σε περίπτωση που στη Βουλή πάει μια συμφωνία δεν είναι συμβατή με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, λοιπόν, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας έστειλε σαφές μήνυμα προς τον πρωθυπουργό -ο οποίος βρίσκεται στη Σύνοδο Κορυφής- και μάλιστα από το βήμα της Βουλής. «Οι διαπραγματεύσεις που κάνουμε είναι γιατί δεν θέλουμε να παραδοθούμε και θέλουμε μία συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμα μας που θα κρατήσει όρθια τη χώρα και το λαό για να ξεφύγει από την κρίση» δήλωσε χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης του βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, και απαντώντας στην παρατήρηση του να κάνει σαφή τη θέση που θα κρατήσει απέναντι στη συμφωνία που επιδιώκει η κυβέρνηση «ως εκπρόσωπος της αριστερής πλατφόρμας», ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε πως στο Κοινοβούλιο εκπροσωπεί την κυβέρνηση «και όχι καμιά πτέρυγά της. Η κυβέρνηση έχει συλλογική πολιτική και αυτή εκφράζω αυτή τη στιγμή», τόνισε.

Παράλληλα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης υπερασπίστηκε εκ νέου, με σθένος, την έλευση του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου από ελληνικό έδαφος, που όπως είπε θα βοηθήσει τη θέση της χώρας διεθνώς. «Θα συμβάλει στην Ελλάδα να αναχθεί σε ενεργειακό κόμβο, σε πλουραλιστικό ενεργειακό κόμβο, θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη με φθηνές τιμές στο φυσικό αέριο και δημοσιονομικά οφέλη. Είναι εθνικά επωφελής και για το δημόσιο και για το λαϊκό συμφέρον», σημείωσε. Μάλιστα ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «οι συζητήσεις είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο με τη ρωσική πλευρά και θα μπορούσα να πω ότι είναι στην τελική ευθεία».

Αναφερόμενος στις «υπερατλαντικές αντιδράσεις» για τον αγωγό, ο κ. Λαφαζάνης έστειλε μήνυμα ότι η κυβέρνηση δε δέχεται από κανέναν «να της τραβήξει το αυτί». «Αυτοί εκφράζουν τα δικά τους συμφέρονται και προτεραιότητες εμείς υπηρετούμε το εθνικό μας συμφέρον. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Προτεκτοράτο ούτε Μπανανία και ακολουθεί ανεξάρτητη πολιτική διεθνών και ενεργειακών θέσεων», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...