«Μαστίγωμα» Τόμσεν στο ΔΝΤ γιατί απέτυχε στην Ελλάδα !!!

«Δύσκολες ώρες» περνά σύμφωνα με πληροφορίες ο Πολ Τόμσεν που βρίσκεται αυτή την ώρα στην σύσκεψη του ΔΝΤ και δίνει «απολογία» για την αποτυχία του προγράμματος στην Ελλάδα.Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πολ Τομσεν θα κληθεί από τους εκπροσώπους του Ταμείου να εξηγήσει γιατί το πρόγραμμα που εφαρμόζεται πέντε χρόνια στην Ελλάδα έχει φθάσει στα όρια του, παρά τις αρχικές του προβλέψεις που μιλούσαν για ώθηση που θα έδινε στη χώρα μας για να ξεπεράσει την κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheToc και του ALPHA ο κ. Τόμσεν αναμένεται να παραδεχθεί ότι η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο αλλά θα επιχειρήσει ταυτοχρόνως να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα για μία συμφωνία με τις ελληνικές αρχές μέχρι τα τέλη Ιουνίου ως «η τελευταία ευκαιρία για να αποτραπούν τα χειρότερα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Τόμσεν αναμένεται να παρουσιάσει στο ΔΣ του Ταμείου τα σημεία στα οποία η ελληνική πλευρά επιδεικνύει θέληση να επιτευχθεί σύγκλιση (περιπτώσεις αύξησης ΦΠΑ, διατήρησης ήδη υπαρχόντων φόρων) αλλά και σε εκείνα που υπάρχει μεγάλη απόκλιση (εργασιακά- ασφαλιστικό).

Πάντως το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης στο ΔΣ για την Ελλάδα εκτιμάται ότι θα περιστραφεί στο χρηματοδοτικό κενό και την βιωσιμότητα του χρέους. Εκπρόσωποι χωρών στο ΔΣ θα ζητήσουν από τον Τόμσεν να ενημερωθούν για τις εγγυήσεις που υπάρχουν από την Ευρώπη για τα δύο αυτά ζητήματα. Ο Τόμσεν φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες ότι θα πει πως υπάρχει συγκεκριμένη πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί από το Νοέμβριο του 2012 που δεσμεύει τους Ευρωπαίους να λάβουν νέα μέτρα ελάφρυνσης χρέους και περαιτέρω χρηματοδότησης αν χρειαστεί η Ελλάδα.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...