Με τον Γιούνκερ συναντάται ο Αλέξης Τσίπρας τώρα !!!

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται στη Ρίγα της Λετονίας.

Οι δυο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν για την πορεία και το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, λίγο πριν συναντήσει τον έλληνα πρωθυπουργό, διεμήνυσε στους ευρωπαίους εταίρους ότι «δεν μπορούμε να πετάξουμε την Ελλάδα έξω από την ευρωζώνη».

Το ζήτημα, όπως είπε στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche, «δεν αφορά μόνο τη νομισματική πολιτική ή οικονομικούς λόγους, αλλά αφορά και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων».

«Δεν μπορείς να τους πετάξεις έξω από τη νομισματική ένωση. Και οι Έλληνες όμως πρέπει να κατανοήσουν ότι η αλληλεγγύη του ενός πρέπει να αντανακλά στην ακεραιότητα του άλλου» υπογράμμισε, ενώ απαντώντας σε όσους επικρίνουν το κοινό νόμισμα, ισχυριζόμενοι ότι έχει προκαλέσει διάσπαση στο εσωτερικό της ΕΕ, τόνισε:

«Δεν ευθύνεται το ευρώ για το γεγονός ότι δεν υπάρχει κοινή στάση στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα βρισκόμασταν σε νομισματικό πόλεμο, ενώ δεν υπήρχε το ευρώ».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...