Τείχος στα σύνορα με την Ρωσία φτιάχνουν οι Ουκρανοί !!!

Με κάθε τρόπο προσπαθούν να αποκόψουν την Ρωσία από την υπόλοιπη Ευρώπη οι ουκρανοί, οι οποίοι παρά τα εντονότατα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και προκειμένου να κερδίσουν και το παιχνίδι των εντυπώσεων, ανακοίνωσαν την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το πρόσχημα της ασφάλειας.

Την ίδια ώρα, ο πρώην υποψήφιος με το κόμμα των ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ και διεθνώς γνωστός επιχειρηματίας Τζον Μακέιν, αναλαμβάνει σύμβουλος του προέδρου Ποροσένκο.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Ουκρανική Πράβντα», επικαλούμενη την αντίστοιχη διαταγή της ουκρανικής κυβέρνησης περίπου 200 εκατ. δολάρια ή 4 δις γρίβνα ετοιμάζεται να δαπανήσει εντός των επομένων τριών ετών η Ουκρανία για την κατασκευή «τείχους» στα σύνορα με τη Ρωσία.

Από την πλευρά του ανοιχτό άφησε το θέμα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο που δήλωσε ότι το Κίεβο θα ανυψώσει στα σύνορα με τη Ρωσία, αν χρειαστεί, ένα σύγχρονο ισχυρό συγκρότημα οχυρώσεων. Την απόφαση υλοποίησης του έργου επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσενιούκ ο οποίος ανακοίνωσε την κατασκευή «ενός πραγματικού συνόρου με τη Ρωσική Ομοσπονδία».

Πληροφορίες για την κατασκευή του έργο που ονομάζεται «Το Τείχος» δημοσιεύθηκαν την παραμονή του υπουργικού συμβουλίου της Ουκρανίας. Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά του έργου, όπως γράφει η εφημερίδα, το σύνορο θα εξοπλιστεί με αντιαρματικά χαντάκια, μεταλλικούς πύργους παρατήρησης ύψους 17 μέτρων, μέσα παρατήρησης, συναγερμού και καταστροφής, καθώς και με ειδικά σημεία στήριξης για τις παραμεθόριες μονάδες. Το «Τείχος» πρόκειται να χτιστεί μέσα σε τρία χρόνια.

Φέτος σχεδιάζεται να δαπανηθεί περισσότερο από 1 δις. γρίβνα για το έργο. Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους ο Γιατσενιούκ έχει δηλώσει, ότι το 2015 για την υλοποίηση του έργου θα δαπανηθούν περίπου 300 εκατ. γρίβνα. Τέλος και αναφορικά με τις αντιδράσεις για την απόφαση της ουκρανικής κυβέρνησης, εκτιμάται ότι η χρονική στιγμή δεν είναι καθόλου τυχαία και συνδυάζεται με την ανάληψη καθηκόντων συμβούλου του Ουκρανού προέδρου από τον αμερικανό γερουσιαστή Τζον Μακέιν.

Ακόμη, ο διορισμός του μεταφράζεται και ως το κάλεσμα για όπλα από την Ουάσιγκτον για τον πόλεμο. Στο συμβουλευτικό όργανο εκτός από τον Τζον Μακέιν είναι και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ, που, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, είναι γνωστός για την κριτική του απέναντι στους Ορθόδοξους Χριστιανούς.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...