Επιχείλιος έρπης: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη μετάδοσή του !!!

Τόσο ο επιχείλιος έρπης όσο και ο έρπης των γεννητικών οργάνων οφείλονται σε λοίμωξη από το λεγόμενο απλό έρπη (HSV)...

Τα δύο στελέχη του ερπητοϊού, HSV-1 και HSV-2, σύμφωνα με το onmed, προσβάλλουν συνήθως το στόμα (επιχείλιος έρπης) και τα γεννητικά όργανα (έρπης γεννητικών οργάνων) αντίστοιχα.

Καθώς ο έρπης μεταδίδεται από άτομο σε άτομο με την άμεση δερματική επαφή, τόσο το στέλεχος HSV-1 όσο και το στέλεχος HSV-2 είναι πρακτικά δυνατό να προσβάλουν οποιονδήποτε βλεννογόνο του σώματος.

Έχει μάλιστα παρατηρηθεί ότι η αυξημένη συχνότητα στοματικού σεξ έχει οδηγήσει σε αύξηση των δεικτών λοίμωξης των γεννητικών οργάνων από τον HSV-1 που προσβάλλει κατ' εξοχήν τα χείλη και το στόμα.

Ταυτόχρονα, έχει παρατηρηθεί, λόγω αυτής της σεξουαλικής πρακτικής, αύξηση στα κρούσματα λοίμωξης του στόματος από τον HSV-2.

Επίσης, εάν αγγίξετε τη φλύκταινα του έρπη και αμέσως μετά αγγίξετε τα μάτια σας, ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί στο βολβό του ματιού.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...