Μαζεύουν "αγανακτισμένους" με τουρκικές σημαίες στα Σκόπια !!! Σερβικά ΜΜΕ: "Να ενωθούμε όλα τα ορθόδοξα κράτη κατά ΗΠΑ & Αλβανών" !!!

Χιλιάδες διαδηλωτές διαδηλώνουν στους δρόμους των Σκοπίων ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι και της κυβέρνησής του κρατώντας τουρκικές σημαίες, και την ίδια στιγμή το ρωσικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση "ότι σχεδιάζεται αποσταθεροποίηση στην εσωτερική πολιτική κατάσταση στη χώρα από εξωτερικούς παράγοντες".

Σερβικά ΜΜΕ αναφέρουν για την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας συμμαχίας που θα στηρίζεται στην Ορθοδοξία και θα ξεκινάει από την Ελλάδα και θα φτάνει μέχρι τη Ρωσία, ως το μόνο ρεαλιστικό αντίβαρο κατά της δημιουργίας της "Μεγάλης Αλβανίας" και των αμερικανικών σχεδιασμών.

Τα Σκόπια εδώ και πολλούς μήνες έχουν βυθιστεί σε βαθιά πολιτική κρίση. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για διαφθορά, έλεγχο της Δικαιοσύνης και του Τύπου και σκάνδαλο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Ωστόσο, Σέρβοι, Βούλγαροι και Ρώσοι εκφράζουν ανησυχίες ότι μεθοδεύεται πολιτική αποσταθεροποίηση στα Σκόπια, η οποία υποδαυλίζεται από την Αλβανία που «εκτελεί αμερικανικό σχεδιασμό».

Σερβικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει κίνδυνος ξεσπάσματος Τρίτου Βαλκανικού Πολέμου εξαιτίας της επιθυμίας της Αλβανίας να δημιουργήσει μια «Μεγάλη Αλβανία».

"Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τις μάχες του προηγούμενου Σαββατοκύριακου στο Κουμάνοβοτων Σκοπίων, συνεχίσουν την πολιτική της άνευ προϋποθέσεων υποστήριξης των Αλβανών και εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίσει να σιωπά στους αλβανικούς σχεδιασμούς για την αναβίωση της «Μεγάλης Αλβανίας», τότε αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ορθόδοξη συμμαχία Σερβίας, Ελλάδας, Σκοπίων και Βουλγαρίας, ίσως και σε Τρίτο Βαλκανικό Πόλεμο", γράφει η σερβική ημερήσια εφημερίδα Kurir.

Σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα, το παραπάνω συμπέρασμα βρίσκεται σε πρόσφατη έκθεση της CIA σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση στα Βαλκάνια.

Η ίδια έκθεση, ισχυρίζεται η σερβική εφημερίδα, προειδοποιεί την κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον ότι εάν συνεχιστεί η «τυφλή» υποστήριξη των ΗΠΑ στην Αλβανία, αυτό θα ωθήσει τις ορθόδοξες χώρες της περιοχής προς τη Ρωσία. Οι αναλυτές της CIA προτείνουν στις αμερικανικούς αξιωματούχους μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση στα Βαλκάνια.

Οι ίδιοι αναλυτές της CIA γράφουν στην αναφορά τους, ότι είναι πιθανόν Σερβία, Ελλάδα, Βουλγαρία και Σκόπια να σχηματίσουν μια ορθόδοξη ένωση.

«Οι Αμερικανοί αναλυτές γράφουν ότι τα βαλκανικά κράτη, των οποίων οι επικράτειες θα επηρεαστούν από τον σχεδιασμό για μια Μεγάλη Αλβανία, δεν θα καθίσουν άπραγοι και ήσυχοι να παρακολουθούν τους Αλβανούς να κλέβουν τα εδάφη τους. Σε περίπτωση κινδύνου, Σέρβοι, Έλληνες, Βούλγαροι και Σκοπιανοί θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να πολεμήσουν τους Αλβανούς. Σε αυτή την περίπτωση τα Βαλκάνια θα μετατραπούν σε νέα Μέση Ανατολή και αυτό δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, ούτε ακόμα των ΗΠΑ», λέει καλά ενημερωμένη σερβική διπλωματική πηγή.

Ο αναλυτής Djordje Vukadinovic λέει ότι η συμμαχία θα είναι μια λογική αντίδραση στην προσπάθεια δημιουργίας Μεγάλης Αλβανίας.

«Εάν η συμμαχία συμβεί, δεν νομίζω ότι οι ΗΠΑ θα τη δουν με ψυχραιμία επειδή είναι ξεκάθαρο ότι οι Αλβανοί είναι οι αγαπημένοι τους. Η Σερβία είχε μια παρόμοια συμμαχία πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν συγκρούστηκε με την Τουρκία", θυμάται ο Vukadinovic.

Πολλοί από αυτούς τους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης έχουν καταφθάσει στα Σκόπια από επαρχιακές πόλεις, με λεωφορεία, ΙΧ και άλλα μέσα.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης για την κάλυψη της συγκέντρωσης αυτής της αντιπολίτευσης.

Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), Ζόραν Ζάεβ, ο οποίος αναμένεται να επαναλάβει το αίτημα για παραίτηση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι και τον σχηματισμό μίας μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία θα προετοιμάσει το έδαφος για νέες εκλογές στη χώρα, η οποία έχει εισέλθει σε μία βαθιά πολιτική κρίση.

Στο μεταξύ, μεγάλη συγκέντρωση για την υποστήριξη της κυβέρνησης θα πραγματοποιήσει αύριο το βράδυ στα Σκόπια το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE, στην οποία θα μιλήσει ο αρχηγός του κόμματος αυτού και πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι κάποιοι από τους διαδηλωτές σχεδιάζουν να κατασκηνώσουν στους δρόμους μέχρι να παραιτηθεί ο Γκρουέφσκι, «σκηνικό Αγανακτισμένων», τον οποίο κατηγορούν ότι κατέλυσε τη δημοκρατία έπειτα από τις αποκαλύψεις για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, οι οποίες σύμφωνα με τη Δύση θέτουν υπό αμφισβήτηση τη λειτουργία της δημοκρατίας στα Σκόπια.

Εννέα χρόνια στην εξουσία και αρνούμενος να παραιτηθεί, ο Γκρουέφσκι ανακοίνωσε τη διοργάνωση δικής του συγκέντρωσης για το απόγευμα της Δευτέρας στα Σκόπια, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για πρόκληση αστάθειας στη φτωχή βουλγαροαλβανική αυτή πρώην δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας.




Διαδηλωτές στα Σκόπια κρατάνε «ενωμένες» μια τουρκική σημαία με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ, μια αλβανική σημαία και μια σκοπιανή με τον ήλιο. Αυτοί είναι οι υποτιθέμενοι… «Μακεδόνες» του Ν.Γκρουέφσκι, αλλά και όποιου ανέβει στην εξουσία, Τούρκοι, Αλβανοί, Βούλγαροι και Σλάβοι.

Ο Σκοπιανός εθνικιστής πρωθυπουργός του κρατιδίου, Νίκολα Γκρουέφσκι, σε δηλώσεις του από τον φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό σταθμό Sitel TV Channel ξεκαθάρισε ότι «δεν έχω καμία πρόθεση να παραιτηθώ ή να αποδεχτώ μεταβατική κυβέρνηση».

Η χώρα έχει βυθιστεί εδώ και μήνες σε πολιτική κρίση. Η κυβέρνηση του εθνικιστή Γκρουέφσκι κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας, διαφθορά και τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Σε ηχογραφημένες – υποκλαπείσες συνομιλίες στελεχών της κυβέρνησης που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας από την αντιπολίτευση ακούγονται υπουργοί να συνωμοτούν για εκλογική νοθεία αλλά και τη συγκάλυψη ενός φόνου.

Την περασμένη εβδομάδα δύο Σκοπιανοί υπουργοί και ο επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών παραιτήθηκαν.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στα Σκόπια κατηγορούν τον Επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών της χώρας και τον υπουργό Εσωτερικών ότι προσπάθησαν να ελέγξουν τον Τύπο και τη Δικαιοσύνη στήνοντας ολόκληρο παρακράτος στηριγμένο πάνω σε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Ωστόσο, η κυβέρνηση αρνείται τις κατηγορίες και επιμένει ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα προς όφελός της. Μάλιστα η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει δικό της αντισυλλαλητήριο τη Δευτέρα.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο Αλβανοί αυτονομιστές που είχαν εκπαιδευτεί από τους Αμερικανούς και είχαν πολεμήσει στην Συρία έδωσαν σκληρή μάχη στο Κουμάνοβο εναντίον των Σκοπιανών δυνάμεων ασφαλείας.

Στις μάχες σκοτώθηκαν 14 Αλβανοί και 8 Σκοπιανοί αστυνομικοί. Οι Αλβανοί αποτελούν το 30% του πληθυσμού του κρατικού αυτού μορφώματος.
Πριν από λίγες ημέρες ο γνωστός πολιτικός και δικηγόρος, Σπάρτακ Νγκιέλα, πρώην συνεργάτης του Έντι Ράμα, δήλωσε ότι «ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας είναι ο εμπνευστής των γεγονότων του Κουμάνοβο με της δηλώσεις περί ενοποίησης της Αλβανίας με το Κόσοβο».

Ο κ. Νγκιέλα δήλωσε ότι ο Έντι Ράμα, υποστηρίζεται από τους στρατηγικούς εταίρους της Αλβανίας – υπονοώντας τις ΗΠΑ και τις ισχυρότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Ότι έχει την υποστήριξη των στρατηγικών συμμάχων της χώρας, αυτό δεν σηκώνει συζήτηση. Ίσως αυτή (η στήριξη) να μην είναι τόσο ένθερμη, όμως υπάρχει», είπε ο Νγκιέλα.
Οι πληροφορίες για τη σύλληψη ενός πολίτη του Μαυροβουνίου στα Σκόπια, ο οποίος υποστήριξε τους εξτρεμιστές Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, παρουσιάζει πειστικές αποδείξεις ότι σχεδιάζεται αποσταθεροποίηση στην εσωτερική πολιτική κατάσταση στη χώρα από εξωτερικούς παράγοντες, ανακοίνωσε το Σάββατο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στα σερβικά ΜΜΕ, παρουσιάζουν πειστικές αποδείξεις των προσπαθειών να ρίξουν την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία – FYROM, στην κόλαση των εθνοτικών συγκρούσεων. Είναι, επίσης, απόδειξη ότι οι δυτικές χώρες διοργανώνουν σενάρια καταστροφικά, όπως αυτά που έκαναν στην Ουκρανία τα φέρνουν τώρα στα Σκόπια. Πολίτες άλλων χωρών, όπως του Μαυροβουνίου, αποτελούν δάχτυλο (δόλωμα) του ΝΑΤΟ», ανέφερε η δήλωση και προσθέτει:

«Προκαλείται χάος με τέτοιες ενέργειες στα Βαλκάνια και σε καυτά σημεία της περιοχής, που δεν έχει ακόμη συνέλθει από την αιματοχυσία της δεκαετίας του ’90. Υπάρχει κίνδυνος και για την Ευρώπη» σημειώνει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση μέσω YouTube όσα συμβαίνουν στα Σκόπια:





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...