ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΟΚ: Ποιον θέλουν για πρόεδρο της ΝΔ αν φύγει ο Σαμαράς;

Τον πρώην...

πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ή την Ντόρα Μπακογιάννη προτιμούν οι πολίτες σε περίπτωση που ο Αντώνης Σαμαράς αποφασίσει να αποχωρήσει για δικούς του λόγους από την ηγεσία του κόμματος. Αυτό δείχνει δημοσκόπηση της MRB για την Real News.

Πιο συγκεκριμένα, καταλληλότερος για την ηγεσία της ΝΔ, αν φύγει ο Σαμαράς είναι:

-Κώστας Καραμανλής 20,2%
-Ντόρα Μπακογιάννη 17,5
-Δημήτρης Αβραμόπουλος 5,5%
-Νίκος Δένδιας 5,3%
-Κυριάκος Μητσοτάκης 5,1%

ΦΠΑ και συντάξεις οι "κόκκινες γραμμές" των πολιτών

Στην ίδια έρευνα, τις δικές τους "κόκκινες γραμμές" στα μέτρα που συζητά η κυβέρνηση με τους εταίρους βάζουν οι πολίτες. Ειδικότερα, το 91,7% λέει όχι στην αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, το 89,4% όχι στη μείωση μισθών, το 85,8% όχι στη μείωση συντάξεων, ενώ διχασμένοι εμφανίζονται για τον ΕΝΦΙΑ, καθώς το 50,8% τάσσεται υπέρ της διατήρησής του.

Από την άλλη, οι πολίτες ζητούν από το Μαξίμου να ταχθεί υπέρ της κατάργησης των επιδομάτων στο Δημόσιο σε ποσοστό 74,1%, υπέρ της αύξησης του ΦΠΑ στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε ποσοστό 63,8%, υπέρ της έκτακτης εισφοράς σε εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ σε ποσοστό 61,6%, υπέρ της περικοπής πρόωρων συντάξεων σε ποσοστό 59,7 % και υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων σε ποσοστό 58,6%.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 58,8% είναι υπέρ της επικύρωσης της συμφωνίας με ψηφοφορία στην Βουλή.

Στην περίπτωση που η συμφωνία περιέχει όλα τα μέτρα που απαιτούν οι εταίροι, το 42,6% ζητά από την κυβέρνηση να κάνει δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο λαός αν αποδέχεται ή όχι τη νέα συμφωνία και την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ-Καταλλότερος ο Τσίπρας

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 53,6% έναντι 24% του Αντώνη Σαμαρά.

Στο ερώτημα «ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν την επόμενη Κυριακή γίνονταν βουλευτικές εκλογές;», το 35,1% απαντά τον ΣΥΡΙΖΑ και το 20,9% απαντά τη ΝΔ. Ακολουθούν το ΠΟΤΑΜΙ με 5,8%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Χρυσή Αυγή 5,1%, οι ΑΝΕΛ με 4,1% και το ΠΑΣΟΚ με 3%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου αγγίζει το 13,6%.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...