Ανακαλύφθηκε σπάνια Bίβλος που αξίζει 250.000 λίρες !!! Είχε τυπωθεί με εντολή του Βασιλιά Ιακώβου το 1611 !!!

Όταν οι δύο εφημέριοι της εκκλησίας St Mary στο Λάνκασαϊρ της Μεγάλης Βρετανίας ανακάλυψαν μία σκονισμένη Βίβλο σε ένα ξεχασμένο ντουλάπι στο πίσω μέρος του ναού, σίγουρα δεν περίμεναν ότι η ανακάλυψή τους θα άξιζε μία μικρή περιουσία.

Ένα ορθογραφικό λάθος 400 ετών καθιστά το συγκεκριμένο αντίτυπο εξαιρετικά σπάνιο. Πρόκειται για μία από τις λιγοστές Βίβλους που τυπώθηκαν με εντολή του Βασιλιά Ιακώβου το 1611 και περιέχουν ένα λάθος που τις ξεχωρίζει ως γνήσιες: Συγκεκριμένα, στο Βιβλίο της Ρουθ, μία πρόταση που θα έπρεπε να λέει «Αυτός πήγε στην πόλη» γράφει σε αυτούς τους τόμους «Αυτή πήγε στην πόλη».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, αυτά τα σπάνια αντίτυπα της Βίβλου είναι γνωστά ως «Great She Bibles» - αφού γράφουν she αντί για he στην προαναφερόμενη πρόταση – και η αξία τους μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 250.000 λίρες.

«Ήταν πραγματικά συναρπαστικό που το ανακαλύψαμε. Μοιάζει σαν κάτι που έχει βγει από μια ταινία του Χάρι Πότερ», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ο Alexander Baker, ένας από τους πάστορες που βγήκαν το βιβλίο.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...