ΣΑΛΟΣ για την 1η ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗΣ !!! Άδωνις: Πρώτη φορά αριστερά με μπάφους !!!

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να…τιμήσει την πρώτη Γιορτή Κάνναβης στην Αθήνα, με μπύρες, μουσική ρέγκε, χορό, ε, και κάποια αυτοσχέδια τσιγάρα, χωρίς όμως να δημιουργηθούν παρατράγουδα ή να ενοχληθούν άλλοι πολίτες. Κεντρικό σύνθημα είναι το «Φτου Ξελευτερία».

Οι συμμετέχοντες ζητάνε, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση της κάνναβης, καθώς το θεωρούν θεραπευτικό βότανο και όχι ναρκωτικό.

Οι διοργανωτές στην ανακοίνωση τους τονίζουν πως τόσο η χρήση όσο όμως και η κατάχρηση του συγκεκριμένου φυτού δεν είναι ζήτημα δημόσιας τάξης αλλά δημόσιας υγείας και υπενθυμίζουν πως ήδη χώρες της Ευρώπης αλλά και 24 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν προβεί σε εναλλακτικά μοντέλα αποποινικοποίησης ή ακόμα και μόνιμης ρύθμισης της παραγωγής και κατανάλωσης κάνναβης για προσωπική, θεραπευτική και ψυχαγωγική χρήση.


Ο κόσμος πίνει μπύρες, χορεύει στους ρυθμούς της ρέγκε μουσικής, ενώ οι τουρίστες δείχνουν να το απολαμβάνουν ιδιαίτερα.

Αρκετοί έφτιαξαν τσιγάρα με κάνναβη.

Η φιλοσοφία του φεστιβάλ στηρίζεται στην παραδοχή, εκ μέρους των διοργανωτών του, της αποτυχίας της κατασταλτικής αντι-ναρκωτικής πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο, προτείνοντας στην ελληνική κυβέρνηση μια εναλλακτική αντιμετώπιση με αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών, νόμιμη καλλιέργεια, διάθεση και κατανάλωση κάνναβης, «κατά το επιτυχημένο παράδειγμα άλλων χωρών».

Το μοντέλο το οποίο προτείνεται είναι επί της ουσίας αυτό που εφαρμόζεται στην Ουρουγουάη και περιλαμβάνει δικαίωμα σε 6 φυτά για αυτοκαλλιέργεια, δημιουργία και συμμετοχή σε μη κερδοσκοπικές λέσχες μελών -cannabis social clubs- και κρατική διάθεση συγκεκριμένης ποσότητας κάθε μήνα σε χαμηλή τιμή σε ενήλικες πολίτες της χώρας.


Οι διοργανωτές της 1ης Γιορτής Κάνναβης έστειλαν στον πρωθυπουργό την περασμένη Δευτέρα επιστολή με θέμα «Αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών και νομιμοποίηση της κάνναβης», η οποία κοινοποιήθηκε και στους υπουργούς Δικαιοσύνης, Υγείας και Οικονομικών.

Σε αυτήν καλείται ο κ. Τσίπρας «να γράψει ιστορία», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, εφαρμόζοντας ένα ευρείας κλίμακας μοντέλο καλλιέργειας και διάθεσης κάνναβης, το οποίο θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας δίνοντας διέξοδο στην οριακή κατάσταση που βρίσκεται και ώθηση προς τη «βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».


Οι υπογράφοντες (Ηλιόσποροι – Δίκτυο για την κοινωνική και πολιτική οικολογία και Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης – ΕΛΕΥΣΥΝΑ) αναπτύσσουν μάλιστα ένα φιλόδοξο εθνικό πρόγραμμα μαζικής παραγωγής του φυτού, ικανό να επανεκκινήσει την ελληνική οικονομία, αφού «η νόμιμη ρύθμιση της παραγωγής και διάθεσης κάνναβης (με περιορισμούς για την ηλικία και τη δημόσια χρήση) μπορεί να αποφέρει στα ταμεία του κράτους σημαντικά ποσά που μπορούν να χρηματοδοτήσουν κοινωνικές πολιτικές, την πρόνοια και την περίθαλψη, την παιδεία και τον πολιτισμό».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...