ATHENS

Αύξηση πωλήσεων 2,9% τον Νοέμβριο για πρώτη φορά μετά από 43 μήνες!!!

Σημάδια ανάκαμψης παρατηρήθηκαν στην αγορά τον περασμένο Νοέμβριο. 


Οι λιανικές πωλήσεις μετά από τρεισήμισι χρόνια κινήθηκαν ανοδικά, γεγονός που σε μεγάλο βαθμό αποδίδεται στην εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου.

 Τον Νοέμβριο έλαβε επίσημο «μανδύα» η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος με προσφορές στα εμπορικά καταστήματα και το άνοιγμα μίας Κυριακής τον μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ο τζίρος στο σύνολο της αγοράς αυξήθηκε κατά 2,9% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2012, που βέβαια τα μαγαζιά δεν έκαναν εκπτώσεις. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο σχετικός δείκτης έχει θετικό πρόσημο μετά από τον Μάρτιο του 2010, δηλαδή έπειτα από 43 μήνες. Στο ανοδικό... γύρισμα των πωλήσεων πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε ο ενισχυμένος τζίρος των καταστημάτων ένδυσης ? υπόδησης , των αλυσίδων ηλεκτρικών ειδών και των πολυκαταστημάτων. 



Πιο αναλυτικά κατά τον μήνα Νοέμβριο ο τζίρος στο σύνολο της αγοράς (περιλαμβάνονται και τα καταστήματα καυσίμων) σημείωσε άνοδο 2,9%, έναντι μείωσης 16,7%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011. Χωρίς να υπολογιστούν οι πωλήσεις καυσίμων, ο τζίρος εμφανίζεται αυξημένος κατά 3%.

 Οι εκπτώσεις στα καταστήματα ένδυσης - υπόδησης είχαν ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις τους να σημειώσουν εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 30% σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2012. Στις αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών-οικιακού εξοπλισμού η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε αύξηση πωλήσεων 19,2%. Τα πολυκαταστήματα είδαν τον τζίρο τους να ενισχύεται κατά 8,6% και τα βιβλιοπωλεία και καταστήματα χαρτικών ειδών κατά 4,5%.

 Τα μικρά καταστήματα τροφίμων - ποτών πέτυχαν οριακή αύξηση πωλήσεων 1,6% και τα βενζινάδικα 3,5%. Στον αντίποδα ο τζίρος των σούπερ - μάρκετ μειώθηκε κατά 3% και των καταστημάτων καλλυντικών και φαρμακευτικών προϊόντων κατά 14,4%. 

Σε επίπεδο ενδεκαμήνου (Ιανουάριος - Νοέμβριος 2013) οι πωλήσεις στο σύνολο της αγοράς εμφανίζονται μειωμένες κατά 8,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012. 


Η μεγαλύτερη υποχώρηση τζίρου καταγράφεται σε φάρμακα - καλλυντικά.




 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.