ATHENS

Spiegel: Ο Σόιμπλε ετοιμάζει νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα!!!

Διατεθειμένος να προτείνει ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα φέρεται ο υπουργός Οικονομίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού «Spiegel».


 Η πρόταση θα είναι ενδεχόμενο «κούρεμα» χρέους ή νέο πρόγραμμα ύψους 10-20 δισ. ευρώ, αναφέρει το δημοσίευμα, που επικαλείται έγγραφο του γερμανικού υπουργείου. Μάλιστα, σύμφωνα με το «Spiegel», ο κ. Σόιμπλε φέρεται διατεθειμένος να κάνει την πρόταση πριν από τις ευρωεκλογές, θέτοντας όρους.

 «Ως δυνατότητες αναφέρονται ένα περαιτέρω 'κούρεμα' χρέους ή ένα 'περιορισμένης έκτασης πρόσθετο πρόγραμμα', στο οποίο η Ελλάδα θα ελάμβανε φρέσκο χρήμα από τον ΕΜΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, το νέο πρόγραμμα θα μπορούσε να είναι της τάξης των 10-20 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναλόγως πώς θα διαμορφωθεί», επισημαίνει το περιοδικό και συμπληρώνει ότι «η νέα βοήθεια θα συνδέεται με τον όρο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει πιο αποφασιστικά από ό,τι ως τώρα τις μεταρρυθμίσεις». 

 Εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε διέψευσε αργότερα την πληροφορία, αναφέροντας πως δεν υπάρχουν νέα δεδομένα και παρέπεμψε σε δηλώσεις του κ. Σόιμπλε το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα τις διαπιστώσεις της τρόικας, συνεχίζει το δημοσίευμα, η Ελλάδα έχει υλοποιήσει ως τώρα λιγότερα από τα μισά μεταρρυθμιστικά μέτρα από αυτά που είχε υποσχεθεί. 

Η Deutsche Welle από την άλλη σε δημοσίευμά της αναφέρει ως πιθανότερο σενάριο για την κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών της Ελλάδας ένα συμπληρωματικό πακέτο βοήθειας από τον ΕΜΣ, το οποίο δεν θα ονομαστεί «τρίτο πακέτο», με όρους «που δεν θα προκαλούν εντάσεις», ενώ δεν γίνεται λόγος για ενδεχόμενο «κούρεμα» ή ελάφρυνση του χρέους πριν από την δημοσιοποίηση των στοιχείων από την Eurostat. 




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.