ATHENS

Δήμαρχος Σερίφου : «Η φωτιά δεν πιάνεται» ! Ενισχύσεις από Σύρο και Αθήνα !


Εκτός ελέγχου η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στη Σέριφο με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες, την ώρα που οι πολύ ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το επιχειρησιακό της έργο. 

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έσπευσε ένα όχημα με τέσσερις πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες του δήμου, ενώ επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης δήλωσε ότι «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη, έχουμε ενεργό μέτωπο 15 χιλιομέτρων, δεν πιάνεται παιδιά», ενώ πρόσθεσε ότι οι άνεμοι στο νησί φτάνουν ακόμα και τα 10 μποφόρ.

Για τον λόγο αυτό μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική στο νησί έφτασαν ενισχύσεις, καθώς η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επίταξε το πλοίο «ΑΡΤΕΜΙΣ», το οποίο μετεφερε στη Σέριφο 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα από την Σύρο, ενώ ο κύριος Ρεβίνθης ανέφερε ότι οι δυνάμεις ενισχύονται και από πυροσβέστες από την Αθήνα. 

Η φωτιά είναι πάνω από την περιοχή Λιβαδάκια και καίει χαμηλή βλάστηση και προληπτικά σύμφωνα με τον δήμαρχο εκκενώθηκαν τουλάχιστον 8 περιοχές του νησιού.

 

Τα ενάερια μέσα έχουν σταματήσει τις ρίψεις, αλλά αναμένεται να ξανά σηκωθούν με το πρώτο φως της ημέρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.