Η Τουρκία με νέα NAVTEX παρατείνει την παρουσία του ερευνητικού YUNUS γύρω από το Καστελόριζο ! Στην Κύπρο το NAUTICAL GEO !


Ξεκίνησε τα κινείται κοντά στο Καστελόριζο το Bilim 2. ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η Τουρκία με νέα NAVTEX παρατείνει την παρουσία του ερευνητικού YUNUS γύρω από το Καστελόριζο έως 9 Οκτωβρίου. 

Η παρούσα NAVTEX έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου. 

TURNHOS N/W : 0850/21 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 27-09-2021 23:30) TURNHOS N/W : 0850/21 MEDITERRANEAN SEA 1. SCIENTIFIC RESEARCH, BY R/V YUNUS-S BETWEEN 27 SEP-09 OCT 21 WITHIN TURKISH TERRITORIAL WATERS AND INTERNATIONAL WATERS IN AREA BOUNDED BY; 36 23.07 N - 029 05.56 E 36 22.89 N - 028 58.08 E 35 07.80 N - 028 59.33 E 35 10.08 N - 030 32.23 E 35 24.58 N - 030 52.26 E 35 50.15 N - 030 27.33 E 36 09.47 N - 030 24.65 E CAUTION ADVISED. 2. CANCEL 0752/21. 3. CANCEL THIS MESSAGE 092059Z OCT 21 .

Το γαλλικών συμφερόντων ερευνητικό σκάφος NAUTICAL GEO έφτασε στην Κύπρο. 

Η Μεγαλόνησος θα αποτελέσει το επόμενο σταθμό μετρήσεων του πλοίου για τον eastmed και μάλιστα σε μια ευρεία περιοχή νοτίως του νησιού. Η σχετική NAVTEX που εξέδωσε η Λευκωσία έχει διάρκεια από τις 27 έως τις 4 Οκτωβρίου. 

Η περιοχή που έχει δεσμεύσει η Κύπρος δεν αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση της Άγκυρας καθώς είναι στα όρια της υφαλοκρηπίδας της όπως την θεωρεί η Τουρκία με τον εκτός πραγματικότητας χάρτη που κατέθεσε στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου του 2020. 

Για κάθε ενδεχόμενο ωστόσο είναι σε ετοιμότητα τόσο μια γαλλική φρεγάτα που είναι σχεδόν επί μονίμου βάσεως πλέον στην Κύπρο, όσο και σύμφωνα με πληροφορίες του Πενταπόσταγμα και μονάδες του πολεμικού ναυτικού του Ισραήλ, που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή. 

Κάτι που σίγουρα θα λάβει σοβαρά υπόψη της η Τουρκία αν θελήσει να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή για…«παρενόχληση». Την ίδια στιγμή το ερευνητικό Bilim 2 έφτασε στην περιοχή του Καστελορίζου ενώ το Yunus το βράδυ της Κυριακής ήταν δεμένο στο λιμάνι της Φοινίκης. Πάντως ο Χουλουσί Ακάρ στο πλαίσιο της επετείου της ναυμαχίας της Πρέβεζας αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στη «γαλάζια πατρίδα» και στον τουρκικό στόλο που κάνει επίδειξη σημαίας από τον Ατλαντικό έως τον Ινδικό Ωκεανό… 

Η «Γαλάζια μας πατρίδα», όπως ήταν χθες, είναι εμπνευσμένη από τα κατορθώματα των ναυτικών μας, που έχουν εξαιρετική θέση στην τουρκική και παγκόσμια ναυτική ιστορία, όπως ο Τσάκα Μπέης, ο Μπάρμπαρος Χαϊρετίν Πασάς,ο Γκάζι Χασάν Πασάς, ο Κιλίτς Αλή Πασάς, ο Χουσείν Πασά, Ο Ορούτς Ρέις, ο Πϊρι Ρέις και ο Τουργκούτ Ρέις και το πολεμικό μας ναυτικό συνεχίζει να υπάρχει ως αποτελεσματική, αποτρεπτική και σεβαστή δύναμη. 

Ταυτόχρονα, το Πολεμικό μας Ναυτικό είναι μία από τις λίγες ναυτικές δυνάμεις στον κόσμο που μπορεί να σχεδιάσει και να κατασκευάσει το δικό του πολεμικό πλοίο. 

Οι Ναυτικές μας Δυνάμεις, οι οποίες διαθέτουν έναν από τους ισχυρότερους στόλους στην περιοχή μας με το ηρωικό και αφοσιωμένο προσωπικό του, τη δύναμη πυρός που παρέχουν τα εγχώρια και εθνικά οπλικά μας συστήματα και την ακριβή ικανότητα κρούσης.

Εκτός από την προστασία των δικαιωμάτων, των συμφερόντων και των δικαιωμάτων μας στη «Γαλάζια Πατρίδα» μας, συνεχίζει να συμβάλλει σημαντικά στην ειρήνη της περιοχής και του κόσμου και να είναι το καμάρι του ευγενούς έθνους μας, κυματίζοντας τη λαμπρή σημαία μας με τιμή στις θάλασσες που εκτείνονται από τον Ατλαντικό έως τον Ινδικό Ωκεανό» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δείχνοντας πως ο αναθεωρητισμός της Άγκυρας δεν έχει όρια…ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...