Ο πάπας Φραγκίσκος ετοιμάζεται να επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό στο Βατικανό: Δεν θα πληρώνονται όσοι δεν το κάνουν !


Μέτρα τύπου Ελλάδας αναμένεται να λάβει ο πάπας Φραγκίσκος, καθώς θα επιβάλει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ή τακτικά τεστ για το προσωπικό του Βατικανού. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Washington Post, το Βατικανό ετοιμάζεται να εισαγάγει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ή τακτικές δοκιμές COVID-19 μεταξύ του προσωπικού της Αγίας Έδρας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Βατικανού θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες, που προβλέπεται να τεθούν σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου. 

Όσοι δεν προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ COVID-19 θα θεωρούνται ως «άδικα απόντες» και θα στερούνται μισθού. 

Ο πάπας Φραγκίσκος είχε προηγουμένως πει ότι όλοι στο Βατικανό έχουν εμβολιαστεί, «εκτός από μια μικρή ομάδα, την οποία μελετάμε πώς θα τους βοηθήσουμε». 

Ο ποντίφικας ζήτησε μεγαλύτερη συζήτηση επί του θέματος, προκειμένου να διευκρινιστούν τυχόν απορίες σχετικά με τα εμβόλια. 

Ο ποντίφικας χαρακτήρισε τότε περίεργη τη διαμάχη για τον εμβολιασμό μεταξύ των Χριστιανών, σημειώνοντας ότι «η ανθρωπότητα έχει ιστορικό φιλίας με τα εμβόλια». 

Πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις γύρω από τα διάφορα εμβόλια είχαν δημιουργήσει αβεβαιότητα ή φόβο. 

«Ακόμη και στο Κολλέγιο των Καρδινάλων υπάρχουν μερικοί αρνητές εμβολίων, αλλά ένας απ΄ αυτούς, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με τον ιό.

Αυτές είναι οι ειρωνείες της ζωής», είπε ο Πάπας. 

Ο Πάπας Φραγκίσκος εμβολιάστηκε τον Ιανουάριο, προτρέποντας τους Καθολικούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και είπε ότι είναι «ηθική υποχρέωση». 



ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...