Έρχεται η «θυρίδα του πολίτη» ! Για ΑΡΧΗ όλα θα είναι συγκεντρωμένα στο κινητό μας !


 Τι προαναγγέλθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό....

 Να βάλει ένα οριστικό τέλος στην παραφιλολογία περί “κόφτη” στα sms που στέλνουν οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους θέλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». 

 Ωστόσο η….αποκάλυψη της συνέντευξης ήταν άλλη

 Ο ίδιος προανήγγειλε ότι πολύ σύντομα θα έρθει στις ζωές των Ελλήνων η εφαρμογή του gov.gr για κινητά, η οποία θα έχει ως βασικό χαρακτηριστικό τη θυρίδα του πολίτη, όπου ο καθένας θα μπορεί να έχει όλα τα έγγραφα που έχει εκδώσει ψηφιακά, αλλά και την έκδοση ιατρικών βεβαιώσεων μέσω της άυλης συνταγογράφησης

 Ειδικότερα, ο κ.Πιερρακάκης αποκάλυψε πως :

 «Το gov.gr είναι ένα δυναμικό έργο, στο οποίο προστίθενται διαρκώς υπηρεσίες και παράμετροι – από τις 501 υπηρεσίες έχουμε ήδη ξεπεράσει τις 670. 

Και το δεύτερο κύμα της πανδημίας θα λειτουργήσει ως επιταχυντής, όπως και το πρώτο:

 θα φέρει πιο μπροστά αυτό που έχουμε ήδη σχεδιάσει και θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες. 

 Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να διεκπεραιώνουν όσο το δυνατόν περισσότερες διαδικασίες – με έμφαση στις σημαντικότερες- από το σπίτι ή το γραφείο τους. 

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι ιατρικές βεβαιώσεις, οι οποίες πλέον θα προστεθούν και αυτές στο σύστημα της άυλης συνταγογράφησης. 

Η λίστα των υπηρεσιών που θέλουμε να ψηφιοποιήσουμε είναι προφανής. 

Είναι όλα εκείνα τα γεγονότα της ζωής μας που ακόμη και σήμερα μας ταλαιπωρούν γραφειοκρατικά. 

Μεταβιβάσεις ακινήτων, μεταβιβάσεις αυτοκινήτων, ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης, άνοιγμα ατομικής επιχείρησης είναι κάποια ενδεικτικά παραδείγματα». 

 Αναλύοντας τα υπέρ της συγκεκριμένης εφαρμογής που θα έχει σχεδόν όλα τα στοιχεία του κάθε πολίτη στο κινητό του πρόσθεσε τα εξής: 

 «Η εφαρμογή θα είναι σύντομα διαθέσιμη και θα έχει ως βασικό χαρακτηριστικό της τη θυρίδα του πολίτη, όπου ο καθένας θα μπορεί να έχει μαζί του έναν ψηφιακό χαρτοφύλακα, με όλα τα έγγραφα που έχει εκδώσει ψηφιακά.

 Αυτός είναι και ο λόγος που δεν βγήκε έως τώρα, θέλαμε να είναι κάτι παραπάνω από μια απλή αναπαραγωγή της εμπειρίας που έχει ο χρήστης από υπολογιστή. 

Ουσιαστικά, η εν λόγω εφαρμογή κωδικοποιεί τη δέσμευσή μας από τις πρώτες ημέρες αυτής της κυβέρνησης: 

Εξυπηρέτηση του πολίτη από το κράτος μέσω του κινητού τηλεφώνου». 



 
ΠΗΓΗ: el.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...