Στη "σέντρα" ο Πασινιάν από τη Μόσχα: "Αρνήθηκε προτάσεις για έναν έντιμο συμβιβασμό" ! Μαζικός "ξεριζωμός" στο Αρτσάχ !


 Το δράμα των Αρμενίων που βιώνουν ξανά εθνοκάθαρση... 

Το διπλωματικό παρασκήνιο έχει πάρει "φωτιά" στην Αρμενία, όσον αφορά τα λάθη που έγιναν και υπέστη αυτή την ταπεινωτική για τον λαό ήττα στο Αρτσάχ.

 Αρμένιοι δημοσιογράφοι από τη Ρωσία, αποκαλύπτουν πως ο Πασινιάν, είχε την ευκαιρία για έντιμο συμβιβασμό, μετά από προτάσεις της Μόσχας, όμως αρνήθηκε φέρνοντας τους Αρμένιους του Ναγκόρνο Καραμπάχ προ τετελεσμένων γεγονότων, όσο σκληρά και αν πολέμησαν για την πατριδα. 

 Οι καταγγελίες, δεν μένουν εκεί όμως, καθώς όπως τονίζουν οι ίδιοι δημοσιογράφοι, οι αποφάσεις αυτές από τον πρωθυπουργό της Αρμενίας, λαμβάνονταν καθ' υπόδειξη της Ουάσινγτον, αλλά για αυτό το ζήτημα θα δωθούν αποκαλυπτικά στοιχεία τις επόμενες ημέρες.

 

Ο δραματικός ξεριζωμός από τα πατρογονικά εδάφη Οι Αρμένιοι κάτοικοι του Καραμπάχ φεύγουν μαζικά, καθώς το Αζερμπαϊτζάν έδωσε στον Ερεβάν άλλες δέκα ημέρες για να εκκενώσει τους αμάχους από αυτήν την περιοχή. 

 «Οι Αρμένιοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, τα οποία πρόκειται να παραχωρηθούν στο Αζερμπαϊτζάν στο πλαίσιο της δήλωσης της 9ης Νοεμβρίου, πληρώνοντας έτσι την ήττα», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Anna από την περιοχή του Καραμπάχ αυτή την εβδομάδα. 

 «Οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση, καθώς το καθήκον τους είναι να διασφαλίσουν την ασφάλεια εκείνων των περιοχών του Artsakh που έχουν αφήσει οι Αρμένιοι», προσθέτει.

 

Το πρακτορείο ειδήσεων Anna κυκλοφόρησε επίσης ένα βίντεο στο οποίο δείχνει την τραγωδία και το δράμα των Αρμένιων πραγματοποιώντας μαζική έξοδο από τα σπίτια τους στην περιοχή του Καραμπάχ. 

 Το Μπακού εν μέσω συνεχιζόμενων εχθροπραξιών, πρότεινε να παραμείνουν στο Καραμπάχ οι Αρμένιοι κάτοικοι αυτής της περιοχής. 

Βέβαια ο φόβος για τις φρικαλεότητες που θα τους έκανε ο στρατός των Αζέρων και των τουρκμένων μισθοφόρων ως αντίποινα, τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν τα πατρογονικά τους εδάφη.

 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έχουν ήδη κινηματογραφηθεί να βεβηλώνουν αρμένικες εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένου του καθεδρικού ναού του Αγίου Σωτήρα στην πόλη Shushi και όχι μόνο. 

Οι βιαιότητες που έκαναν στους Αρμένιους, όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο, δεν έδωσαν καμία άλλη επιλογή στους κατοίκους του Αρτσάχ από τν δρόμο της προσφυγιάς.

 



ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...