Φακέλωμα άνευ προηγουμένου λόγω... κορωνοϊού ! Ξεκινά η βιομετρική ταυτοποίηση στα αεροδρόμια !


 «Βιομετρική ταυτοποίηση» στα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια, προς το παρόν εθελοντικά, σύντομα υποχρεωτικά; 

 Από τα χειρότερα σενάρια ταινιών δυστοπίας, φαντάζουν ότι έρχονται τα «νέα» σχετικά με την «αντιμετώπιση» της πανδημίας, που αποδεικνύεται σε αφορμή για την υλοποίηση σχεδίων ελέγχου του ατόμου και της προσωπικότητας. 

 Αυτό που οι Κινέζοι εξαγγέλουν ως «σφράγισμα για ταξίδια» οι Γερμανοί το υλοποιούν ήδη. 

Τα ερωτήματα σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων πολλά, ειδικά εάν κανείς λάβει υπόψιν του ότι την διαχειρισή τους θα αναλάβουν ιδιωτικές εταιρείες. 

Οι οποίες και τις καλύτερες των προθέσεων να έχουν, επανειλημμένα έχουν πέσει θύματα επιθέσεων που έχουν υποκλέψει δεδομένα.

 Χρησιμοποιώντας ως «δικαιολογία» την ανάγκη για ελέγχους σε αεροδρόμια, χωρίς επαφή και με την χρήση μάσκας, η γερμανική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε ότι θα είναι η πρώτη που θα χρησιμοποιήσει βιομετρική πλατφόρμα για την ταυτοποίηση των επιβατών στα αεροπορικά ταξίδια.

 Είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα βιομετρικά δεδομένα, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα συνδέονται με βάσεις δεδομένων, μέσα στις οποίες παραδείγματος χάριν θα περιλαμβάνεται το εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί για τον Covid ή όχι. 

 Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

 «Οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa (LHG), η Lufthansa (ιδρυτικό μέλος της Star Alliance) και η SWISS, θα είναι οι πρώτες αεροπορικές εταιρείες που θα χρησιμοποιούν την υπηρεσία Star Alliance Biometrics για επιλεγμένες πτήσεις από τον Νοέμβριο, και για το σκοπό αυτό, ειδική υποδομή εγκαθίσταται στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, επιδιώκοντας να διασφαλίσει λειτουργικά οφέλη και για τις δύο τοποθεσίες. 

Τα μέλη του προγράμματος τακτικών επιβατών Miles & More της Lufthansa και της SWISS που επιλέγουν την προαιρετική υπηρεσία της βιομετρικής ταυτοποίησης, θα μπορούν να περνούν από τις πύλες ελέγχου ασφαλείας και τις πύλες επιβίβασης ανέπαφα, πρακτική που αποτελεί ένα σημαντικό μέτρο ασφάλειας υγείας και υγιεινής στην εποχή του COVID-19. 

Σε συμμόρφωση με την απαίτηση υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου, δεν απαιτείται αφαίρεση της μάσκας για τον έλεγχο βιομετρικών στοιχείων.

 Η διαδικασία ταυτοποίησης λειτουργεί για επιβάτες που φορούν μάσκες. 

Η υπηρεσία Star Alliance Biometrics έχει δημιουργηθεί με βάση το λογισμικό της πλατφόρμας διαχείρισης ταυτότητας και βιομετρικών στοιχείων NEC I: Delight της NEC Corporation.

 Αυτή η ασφαλής υπηρεσία διατίθεται χωρίς κόστος σε επιβάτες του προγράμματος Miles & More που έχουν συναινέσει στην κοινοποίηση των βιομετρικών δεδομένων τους στους εμπλεκόμενους φορείς της επιλογής τους, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.» 

 Στο όνομα της «ανεσης» και της «Ταχύτητας»...

Αυτό το «φακέλωμα» των πολιτών – που προς στιγμήν παρουσιάζεται ως «εθελοντικό» προσφέρεται με περιτύλιγμα την «άνεση», την «ταχύτητα» και την «ασφάλεια». 

 Χαρακτηριστικά, στελέχη της Lufthansa μας διαβεβαιώνουν σχετικά:

Η κ.Christina Foerster, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Customer, IT & Corporate Responsibility, δηλώνει: 

«Το θέμα των βιομετρικών δεδομένων θα γίνεται όλο και πιο σημαντικό στα ταξίδια του μέλλοντος.

 Ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τέτοιες ανέπαφες διαδικασίες στο αεροδρόμιο αποτελούν μεγάλο πλεονέκτημα. 

Στον Όμιλο Lufthansa, η βιομετρική τεχνολογία και οι συναφείς λύσεις θα διασφαλίζουν ολοένα και πιο απλοποιημένες και αποδοτικότερες διαδικασίες στα αεροδρόμια, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά την ταξιδιωτική εμπειρία των επιβατών μας». 

 «Η υπηρεσία της βιομετρικής ταυτοποίησης μας προσφέρει την ευκαιρία να επιταχύνουμε και να απλουστεύσουμε περαιτέρω τις διαδικασίες στο αεροδρόμιο του Μονάχου προς όφελος των ταξιδιωτών», δηλώνει ο Jost Lammers, Διευθύνων Σύμβουλος του Αεροδρομίου του Μονάχου. 




ΠΗΓΗ: pronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...