Κορονοϊός: Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο Τσιόδρας ! Πάνω από 30 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας !

 

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει εκτάκτως ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε οίκο ευγηρίας. 

 Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί τον γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου. 

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα κρούσματα αγγίζουν τα 35. Αρχικά διαγνώστηκαν με κορονοϊό 7 ηλικιωμένοι από 80 έως 92 ετών, οι οποίοι έμεναν στον οίκο ευγηρίας. Ακολούθησαν τεστ τόσο στους διαμένοντες όσο και στο προσωπικό και όπως προέκυψε τα κρούσματα φτάνουν μέχρι στιγμής τα 35.

 Σημειώνεται, πως οι επτά ηλικιωμένοι που διαγνώστηκαν πρώτοι με κορονοϊό, έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπανικολάου. 

 Κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ στην Αίγινα... 

Παράλληλα, αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης (12/08) από την περιοχή Γλύστρα στο Λαγονήσι, με δύο σκάφη της Ομάδας Αιγαίου, κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών που στελεχώνουν τις Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου «ΕΡΜΗΣ» του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να διενεργήσει διαγνωστικά τεστ για τον COVID 19, σε δομές του νησιού. 

 Τα κλιμάκιο θα διενεργήσει ελέγχους στο προσωπικό και στους υπερήλικες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Άγιος Διονύσιος», καθώς και στο προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμενικού Σταθμού της Αίγινας, με λήψη ρινοφαρυγγικών δειγμάτων, τα οποία θα εξεταστούν με την τεχνική PCR στο Εθνικό κέντρο αιμοδοσίας.

 Η επιλογή των δομών για την πραγματοποίηση των διαγνωστικών τεστ έγινε εξαιτίας της αυξημένης τουριστικής κίνησης στο νησί αλλά και στην εκτίμηση της επιδημιολογικής επικινδυνότητας των συγκεκριμένων δομών. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν ανάλογες επισκέψεις ιατρών και νοσηλευτών και σε άλλα νησιά του Αργοσαρωνικού. 

 Αρνητικά τα τεστ που διενεργήθηκαν σε δομές της Σαλαμίνας... 

 Μέχρι στιγμής η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχουν πραγματοποιήσει δειγματοληπτικές εξετάσεις σε 3.000 άτομα. 

Όπως προέκυψε από τους σχετικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους, αρνητικά είναι όλα τα τεστ για COVID 19 που διενεργήθηκαν πριν από λίγες μέρες στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, Αγ. ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ και στο σύλλογο φίλων κ γονέων ΑΜΕΑ Σαλαμίνας, από το κλιμάκιο Ιατρών και Νοσηλευτών του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, ΚΟΕΣ (Κινητή Ομάδα Επισκέψεων στο Σπίτι). 



 ΠΗΓΗ: newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...