Διάγγελμα προς τον τουρκικό λαό απηύθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας ! Εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis !

 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαμήνυσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εφαρμόζει τα σχέδιά της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τονίζοντας μάλιστα πως η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου δεν έχει βάση. 

 Αναφερόμενος, δε, στην NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα για σεισμικές έρευνες ανοιχτά του Καστελόριζου - στην ίδια περιοχή που απειλούσε ότι θα πραγματοποιήσει έρευνες τον Ιούλιο -, είπε ότι τον Ιούλιο η Τουρκία έκανε πίσω μετά την παρέμβαση Μέρκελ. 

Ωστόσο, η Ελλάδα διέπραξε σφάλμα και σύναψε συμφωνίας με την Αίγυπτο. Επίσης, πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι ανοιχτή σε διάλογο και κάλεσε την ελληνική πλευρά να κάτσει στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων. «Σας καλούμε να βρούμε λύση. Είμαστε πάντα έτοιμοι. 

Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τα σχέδιά μας για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και στο πεδίο της διπλωματίας, μέχρι να επικρατήσει η κοινή λογική σε αυτό το ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «

Ας βρούμε μια φόρμουλα που είναι αποδεκτή από όλους και προστατεύει τα δικαιώματα όλων [σ.σ. των δρώντων στην περιοχή]. 

Αυτοί που αγνοούν τις εκκλήσεις μας, σκοτεινιάζουν το μέλλον τους», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας». 

 Σχετικά με το Oruc Reis, το οποίο τις τελευταίες ώρες κινείται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ανέφερε ότι το τουρκικό ερευνητικό άρχισε τις εργασίες του στην περιοχή της NAVTEX στις 8 το πρωί της Δευτέρας. 

Έφτασε στην περιοχή έρευνας το Oruc Reis...

 Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα κινείται εδώ και περίπου μια ώρα το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Oruc Reis προερχόμενο από την κυπριακή ΑΟΖ, έχοντας κάνει παράλληλα παρέαση καλωδίων. Ο ελληνικός στόλος παρακολουθεί στενά τις τουρκικές κινήσεις, ενώ οι προειδοποιήσεις για αποχώρηση του τουρκικού ερευνητικού είναι έντονες και διαδοχικές. 

Η κρίση στο ΝΑ Αιγαίο ξεκίνησε και οι επόμενες ώρες θα είναι καθοριστικές. To Oruc Reis συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία, ενώ μπαίνοντας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα άπλωσε καλώδια, ωστόσο δεν διεξάγει έρευνες. 

Κοντά στην περιοχή βρίσκεται αριθμός ελληνικών πολεμικών πλοίων Από τον ασύρματο των ελληνικών πλοίων εκπέμπεται ανά 15 λεπτά το ίδιο μήνυμα με το οποίο λένε στο πλήρωμα και τον κυβερνήτη του Ορούτς Ρέις ότι βρίσκεται σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και τον καλούν να απομακρυνθεί από την περιοχή. 

 Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η Άγκυρα εξέδωσε νέα Navtex, που απαντά στην αντίστοιχη ελληνική, εμμένοντας στις ανακοινώσεις για έρευνες του Oruc Reis σε περιοχές της ελληνικής ΑΟΖ γύρω από το Καστελόριζο.

 Σύμφωνα με το trthaber.com, η νέα Navtex έχει ισχύ έως τις 23 Αυγούστου και ανακοινώθηκε για την περιοχή όπου το Oruç Reis θα πραγματοποιήσει σεισμικές μελέτες.

 Όπως αναφέρει το τουρκικό μέσο, το Oruç Reis, μαζί με τα πλοία «Ataman» και «Cengiz Han», θα πραγματοποιήσουν σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, εκτός της Κύπρου, στην περιοχή που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως. 





 ΠΗΓΗ: sahiel.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...