Συριακός στρατός & SDF σφυροκοπoύν τουρκικές πόλεις ! Οι Κούρδοι ζήτησαν εναέρια υποστήριξη από τον Τραμπ & αυτός αρνήθηκε !


Δεν ξεκίνησε καθόλου καλά αυτή η εισβολή για τους Τούρκους και πριν λίγο έγινε γνωστό ότι δέχονται πυρά πυροβολικού και όλμων από τον συριακό στρατό και τις κουρδικές δυνάμεις, ενώ «οθωμανικά εμβατήρια» παίζονται στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία μέσω μεγαφώνων.



Οι δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας SDF, πραγματοποίησαν αρκετές επιδρομές κατά των τουρκικών θέσεων στα σύνορα με την Τουρκία στον άξονα Dêrik (Al-Malikiya) με όπλα μεσαίας εμβέλειας όπως όλμους και αντιαρματικά.

Έξι ρουκέτες ερρίφθησαν από το Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας έπεσαν στο κέντρο της τουρκικής συνοριακής πόλης Νουσαϊμπίν, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες.

Νωρίτερα δύο βλήματα όλμου έπληξαν την τουρκική συνοριακή πόλη Τζεϊλανπινάρ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV σήμερα, λίγο αφότου η Τουρκία και οι Σύροι σύμμαχοί τους εξαπέλυσαν μια επίθεση εναντίον των Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία.

Όλη η Βόρεια Συρία θα γίνει μια τεράστια παγίδα για τους Τούρκους.

Η κυβέρνηση των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία εξέδωσε σήμερα Τετάρτη διάταγμα για «γενική κινητοποίηση», ζητώντας από όλους του αμάχους στην περιοχή να πολεμήσουν κατά της τουρκικής εισβολής.

Οι Κούρδοι επικεφαλής κήρυξαν τριήμερο συναγερμό, προτρέποντας τους πολίτες τους να «μεταβούν στην παραμεθόρια περιοχή που βρίσκεται δίπλα στην Τουρκία για να εκπληρώσουν το ηθικό καθήκον και να δείξουν αντίσταση».

Οι αρχηγοί των Κούρδων ετοιμάζουν μια τεράστια παγίδα εδώ και καιρό στην Βόρεια Συρία και έτσι κάθε σπίτι, ύψωμα , δρόμος , πέρασμα, θα αποτελούν μέγα εμπόδιο για τις τουρκικές φάλαγγες που θα δέχονται πυρά από εκεί που δεν το περιμένουν.

«Εμείς ενεργούσαμε σαν τακτικός στρατός όταν αγωνιζόμασταν κατά των τζιχαντσιστών (ISIS)», δήλωσε ο Κούρδος πολέμαρχος Α. Ρόββαν, ο οποίος υπηρετεί στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). «Αλλά τώρα είμαστε εμείς που θα πρέπει να συμπεριφερθούμε περισσότερο σαν αντάρτες και λιγότερο ως τακτικοί στρατιώτες στους Τούρκους», δηλώνει ο ίδιος.

Πολλοί από τους κουρδικούς πληθυσμούς ζουν σε πόλεις όπως το Qamishli, το Kobani και το Tel Abyad, στα νότια των συριο-τουρκικών συνόρων αναμένουν με τα όπλα στα χέρια την τουρκική κατοχή, υποστηριζόμενοι από ομάδες αραβικών παραστρατιωτικών δυνάμεων της Συρίας.

Ανταρτοπόλεμος λοιπόν από χιλιάδες έμπειρους άνδρες κατά των τουρκικών δυνάμεων που γεμίσουν με νεκρούς την Βόρεια Συρία και όποιος αντέξει μέχρι τέλους.

Οι Κούρδοι που ήταν σύμμαχοι των ΗΠΑ στη μάχη κατά του ISIS ζήτησαν υποστήριξη από αμερικανικά εναέρια μέσα. Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στο Fox News πως ο Τραμπ έχει δώσει εντολή να μη συμμετάσχουν.








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...