Βρετανία: Συντριπτική νίκη στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του ηγέτη, των Συντηρητικών !


Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον,θα εξασφαλίσει σχεδόν τα τρία τέταρτα των ψήφων στη διαδικασία για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής του κόμματος των Συντηρητικών και πρωθυπουργού της χώρας, κατέδειξε δημοσκόπηση που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα The Times.

Η δημοσκόπηση αυτή δημοσιεύθηκε καθώς τα ψηφοδέλτια χουν ήδη φθάνουν στα σπίτια των περίπου 160.000 μελών του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Τζόνσον αναμετράται με τον νυν ΥΠΕΞ της Βρετανίας, τον Τζέρεμι Χαντ, στην κούρσα για τη διαδοχή της Τερέζας Μέι στην ηγεσία των Τόρις και στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Κατά τη δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο YouGov για λογαριασμό των Τάιμς, ο Τζόνσον οδεύει να λάβει το 74% των ψήφων των μελών του κόμματος και ο Χαντ το 26%.

Σε συνέντευξή του στους Τάιμς πάντως ο Χαντ προέτρεψε τα μέλη του κόμματος των Συντηρητικών να παρακολουθήσουν τα δύο τηλεοπτικά ντιμπέιτ των επόμενων ημερών ανάμεσα στους δύο υποψήφιους: «δοκιμάστε πριν αγοράστε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.







ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...