«Σφαλιάρα» στην προπαγάνδα της Νέας Τάξης: Γιατρός προειδοποιεί για τους μεγάλους κινδύνους του «Vegan-ισμού» !


Ευτυχώς υπάρχουν και οι γιατροί που δεν ευαγγελίζονται την πρόσφατη προπαγάνδα της Νέας Τάξης, την χορτοφαγία.

Ο επικεφαλής ιατρός Allan M. Lund στο Rigshospitalet στην Κοπεγχάγη προειδοποιεί ότι το να είναι κανείς Vegan εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους, όπως είναι η επιληψία και στα παιδιά ακόμη και οι αναπτυξιακές διαταραχές.

Στη Δανία, γίνονται συζητήσεις, σχετικά με τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό οικογενειών που δίνουν στα παιδιά τους μόνο vegan τροφές. Οι επικριτές αυτής της κίνησης, αντιτίθενται στην κατάργηση όλων των ζωικών προϊόντων από τη διατροφή των μικρών παιδιών.

Το πρόβλημα είναι ότι η κακή διατροφή, η οποία για παράδειγμα απαιτεί την βιταμίνη Β12, μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τα παιδιά και ως αποτέλεσμα, πολλά παιδιά που καταναλώνουν μόνο vegan τροφές έχουν πλέον υποβληθεί σε θεραπείες στο Rigshospitalet στην Κοπεγχάγη.

“Μια τέτοια vegan διατροφή, μπορεί να εμπεριέχει κινδύνους ανάπτυξης συμπτωμάτων του εγκεφάλου, μαζί με μυϊκή αδυναμία, και επιληψία. Μακροπρόθεσμα, δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμη και η διανοητική καθυστέρηση “, λέει ο επικεφαλής ιατρός Allan M. Lund στο TV4 της Δανίας.

Σύμφωνα με τον Lund, είναι ολέθριο σφάλμα η πλήρης απομάκρυνσης του κρέατος, των αυγών και εν γένει των γαλακτοκομικών προϊόντων από τη διατροφή μικρών παιδιών, χωρίς τουλάχιστον να προηγηθεί διαβούλευση με έναν διαιτολόγο, ενώ προσθέτει πως εκτός από αναπτυξιακές διαταραχές, μπορεί επίσης να υπάρξουν προβλήματα σε σχέση με την ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών.

Η αλήθεια είναι, πως σύμφωνα και με το iatropedia, παρά τα όσα προπαγανδίζει η Νέα Τάξη, δεν υπάρχουν έρευνες που να δείχνουν ότι είναι η vegan διατροφή είναι καλύτερη από άλλα μοτίβα υγιεινής διατροφής.

Υπάρχουν όμως έρευνες που δείχνουν το αντίθετο, το ότι δηλαδή υπάρχουν κίνδυνοι στην αυστηρή vegan διατροφή.

Παρά τα όσα υποστηρίζουν οι “βιγκανιστές”, δεν υπάρχουν σωστά δομημένες και ελεγχόμενες επιστημονικές μελέτες που να δείχνουν ότι η vegan διατροφή είναι καλύτερη από άλλες διατροφές.

 Συχνά ισχυρίζονται ότι μια διατροφή που είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες και υψηλή σε λιπαρά (το αντίθετο της vegan διατροφής δηλαδή) είναι επικίνδυνη και ότι τα στοιχεία δείχνουν πως η vegan διατροφή είναι ανώτερη.

Αυτό είναι λάθος. Μάλιστα, έχει μελετηθεί σε μια υψηλής ποιότητας τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη (ο “χρυσός κανόνας” της επιστημονικής έρευνας). Πρόκειται για την έρευνα “A to Z”, η οποία συνέκρινε τη δίαιτα Atkins (χαμηλή σε υδατάνθρακες, υψηλή σε λιπαρά) με τη δίαιτα Ornish (χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, σχεδόν vegan) (8).

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ολόκληρο το διδακτικό υλικό της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Στάνφορντ, σχετικά με τα διάφορα πρότυπα διατροφής, μεταξύ των οποίων κρίνεται και η vegan διατροφή:













ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...