Όλα θα τα ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ! Συντελεστής μέχρι και 45%, θα πλήξει τους Έλληνες...!


Στη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοικίαση στην Airbnb σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Με το μέτρο αυτό υπολογίζουν να εισπράξουν 250 εκατ ευρώ σε ετήσια βάση. Αυτό ωστόσο που προκαλεί εντύπωση είναι ο συντελεστής φορολόγησης.

45%...

Πιο αναλυτικά όμως το νομοσχέδιο προβλέπει τα εξής:

Το σχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

- την εγγραφή του κάθε υποψηφίου εκμισθωτή φυσικού προσώπου σε ειδικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, το οποίο θα αποτελεί την ταυτότητα του προς εκμίσθωσή ακινήτου και θα συνοδεύει κάθε συναλλαγή. Συγκεκριμένα θα υπάρχει Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου. Η μη συμμόρφωση θα επισύρει πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.

- τη θέσπιση ορίου στον αριθμό των εκμισθούμενων ακινήτων ανά εκμεταλλευτή και στην ετήσια διάρκεια της μίσθωσης.

- την επιβολή φόρου βραχυχρόνιας μίσθωσης ίσου με 5% επί της αξίας της διανυκτέρευσης, ο οποίος θα αποδίδεται στο ελληνικό δημόσιο από οποιονδήποτε λειτουργεί ως ενδιάμεσος, κυρίως τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Γι' αυτό και προβλέπεται η σύναψη συμφωνίας με επιμέρους ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την παροχή πληροφοριών στη φορολογική διοίκηση ως προς τα εκμισθούμενα ακίνητα.

- Οι εκμεταλλευτές των ακινήτων δεδομένου ότι αποκτούν εισόδημα από ακίνητα και όχι από επιχειρηματική εκμετάλλευση θα φορολογούνται με βάση τη κλίμακα φορολόγησης των ενοικίων. 'Ετσι θα φορολογούνται με χαμηλό φορολογικό συντελεστή 15% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ, συντελεστή 35% για εισοδήματα από 12.001 ευρώ έως 35.000 ευρώ και 45% για υψηλότερα.







ΠΗΓΗ: voicenews.gr

1 σχόλιο:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...