Στόχος η υφαρπαγή ελληνικού εδάφους: «Απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων οι Σκοπιανοί» λένε και οι Ελβετοί !


Σε μια ιστορική σύμπλευση ανθελληνικών δημοσιευμάτων, Ελβετικό ινστιτούτο "ταυτίζεται" με τις γερμανικές επιδιώξεις και απόψεις προσπαθώντας να "αποδείξει" ότι οι Μακεδόνες είναι αρχαίο φύλο και δεν είναι Ελληνες!

"Αντίθετα οι σκοπιανοί είναι αυτοί που κατάγονται από τους αρχαίους Μακεδόνες" αναφέρουν οι Ελβετοί...

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Ελβετικού Ινστιτούτου iGENEA, ένα διεθνούς φήμης παγκόσμιο επιστημονικό ανθρωπολογικό ερευνητικό κέντρο που χρησιμοποιεί σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους, μίλησε στα Σκοπιανά ΜΜΕ.

«Οι Μακεδόνες είναι ένα από τα σπανιότερα είδη ανθρώπων στον κόσμο με παράδοση», δήλωσε ο Roman Scholz, διευθυντής του Ελβετικού Ινστιτούτου ανθρωπολογίας DNA – iGENEA στην σκοπιανή εφημερίδα «Φωνή του Λαού».

«Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αρχαίες φυλές όπως οι Κέλτες, οι Σλάβοι, οι γερμανικοί λαοί, οι Ιλλυριοί και ούτω καθεξής.

Ωστόσο, μόνο μερικά σύγχρονα έθνη εξακολουθούν να φέρουν το όνομα και την παράδοση της αρχαίας φυλής τους.

Αν και η πΓΔΜ δεν είναι το μόνο έθνος με τέτοια παράδοση, αυτό είναι αρκετά σπάνιο» , δήλωσε ο Σολτς.

Οι Έλληνες σύμφωνα με αυτον τον κύριο δεν είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων! Eδώ ταυτίζεται πλήρως με την τον ιστορικό Φαλμεράιερ οποίος υποστηρίζει ότι ο ελληνικός γηγενής πληθυσμός αντικαταστάθηκε ουσιαστικά με Σλάβους κατά τη διάρκεια των σλαβικών επιδρομών (350-800 μ.Χ.).

"Οι Ελληνες είναι μείγμα Τούρκων, Σλάβων και Αλβανών" είχε πει ο Γερμανός.

Σε συνέντευξή του στη «Φωνή του Λαού» με τον Σλόμπονταν Τόμιτς, ο ανθρωπολόγος Scholz απάντησε σε ερώτημα για την ανάλυση του DNA, την σχέση του με τα έθνη που είναι τεχνητά, καθώς και για τις σφαίρες επιρροής τους σε ορισμένες περιοχές.

«Μπορεί να είναι σχετικό. Πολλά τεχνητά έθνη, όπως τα αποκαλείτε, κατέρρευσαν και αυτή η διαδικασία διαχωρισμού συχνά συνοδεύτηκε από πόλεμο, όπως στη Γιουγκοσλαβία.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα του DNA μπορεί να δείξουν ότι οι άνθρωποι από τεχνητά «έθνη» έχουν περισσότερα κοινά από ό, τι ίσως πιστεύετε, αλλά μπορεί επίσης να δείξει ότι διάφορα μέρη ενός έθνους δεν διαχωρίζονται μόνο από τη γλώσσα, τη θρησκεία ή πολιτισμό, αλλά και από τη γενετική».

Ερωτηθείς κατά πόσο ότι οι αντιδράσεις της έρευνας προκαλούν την Αθήνα απάντησε :

«Στην πραγματικότητα, στην Ελλάδα ο κανόνας ήταν «Έλληνας ίσον χριστιανός» και ως εκ τούτου, αυτό ισχύει για όλους τους Έλληνες που είναι βαπτισμένοι χριστιανοί, ενώ οι μη βαπτισμένοι είναι Τούρκοι ή Μουσουλμάνοι», δηλώνει ο επικεφαλής του Ελβετικού Ινστιτούτου, με μια κατηγορηματική απάντηση:

«Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από έναν επίσημο αξιωματούχο της Ελλάδας στην έρευνα μας από ό, τι γνωρίζουμε. Φυσικά, δεν έχουμε γνώση των ελληνικών μέσων ενημέρωσης και δηλώσεις πολιτικών» , λέει ο Scholz.

Τέλος ο ανθρωπολόγος ρωτήθηκε τι πίστευε ως επικεφαλής του ινστιτούτου iGENEA για τον χάρτη του DNA των βαλκανικών εθνών, μετά τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, της Βουλγαρία, της Ελλάδας, της Αλβανίας και της Τουρκίας.

«Είναι δύσκολο να το πω. Όλα τα ευρωπαϊκά έθνη, στα Βαλκάνια, όπως και σε άλλες περιοχές, έχουν γενετικούς δεσμούς με τους γείτονές τους, ακόμα και όταν γενετικά δεν μπορούμε να τις διακρίνουμε.

Όταν εξετάζουμε γενετικούς χάρτες μερικές φορές μπορούμε να δούμε ότι τα όρια μεταξύ των περιοχών των διαφόρων εθνοτήτων σήμερα συμπίπτουν με τα κανονικά σύνορα», κατέληξε ο Roman Scholz, διευθυντής του Ελβετικού Ινστιτούτου ανθρωπολογίας DNA – iGENEA.ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...