ATHENS

Δεν κρύβονται: «Η Θεσσαλονίκη είναι η «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων» και πόλη-σύμβολο για τους Ισραηλινούς» !


Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και την εκχώρηση ουσιαστικά της Μακεδονίας στη Νέα Τάξη Πραγμάτων,βάζουν πλεον σε εφαρμογή το σχέδιό τους για διαμελισμό της Θεσσαλονίκης από την υπόλοιπη Ελλάδα, με σκοπό να γίνει οικονομικό κέντρο και όπως χαρακτηριστικά ακούσαμε και από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «Πρωτεύουσα των Βαλκανίων».

Στις 27 Ιανουαρίου 2019, ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος, ο Προκόπης Παυλόπουλος από το Μέγαρο Μουσικής, δηλώνει ότι «η Θεσσαλονίκη υπήρξε η, από αιώνων, έδρα της μεγαλύτερης Εβραϊκής Κοινότητας της Διασποράς, μιας Κοινότητας από τις αρχαιότερες στην Ευρώπη» .

Την πρώτη Φλεβάρη, ο διευθύνων σύμβουλος της Αρχής Καινοτομίας του Ισραήλ Ααρών Ααρών (Aharon Aharon), επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη έπειτα από σχετικό αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σκοπός, ήταν εκτός από τις συζητήσεις για το λεγόμενο “Thess Intec”, η συνεργασία με σκοπό την αναβάθμιση της Ζώνης Καινοτομίας της Θεσσαλονίκης, που θα οδηγήσει στη δημιουργία τεχνολογικού πάρκου για την περιοχή των Βαλκανίων. Στη συνάντηση, συμμετείχαν η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, ο αν. υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Παιδείας, Κώστας Φωτάκης, ο αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας και ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Κυριάκος Λουφάκης.

Ο κ.Φωτάκης, δήλωσε ξεκάθαρα πως “το νέου τύπου τεχνολογικό πάρκο στη Θεσσαλονίκη, ουσιαστικά θα αποτελέσει ένα ακόμα βήμα για τον κύριο κυβερνητικό στόχο, να γίνει η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα των Βαλκανίων”.

Λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση αυτή, έγινε μια νέα ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση, αφορούσε το Thessaloniki Regional Forum, που έφερε τίτλο- “Προκλήσεις του σήμερα, προοπτικές του αύριο: Βαλκάνια 2030″.

Το 2030, να θυμίσουμε ότι είναι το έτος-ορόσημο για το ομώνυμο σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων “ΑΤΖΕΝΤΑ 2030“, που πριν μερικές μέρες ακόυσαμε να αναφέρεται όχι από τα χείλη του Δημοσθένη Λιακόπουλου, αλλά από υφυπουργό του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη Βουλή

Στο Forum, κυριαρχούσαν οι θετικές απόψεις, τόσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς και συζητήσεις επάνω στο κοινό όραμα της ATZENTA 2030.

Πριν λίγες ώρες, κυκλοφόρησε μια νέα είδηση που επίσης πέρασε στα ψιλά.

Διαβάστε την:

Η πόλη της Θεσσαλονίκης και η κληρονομιά της Εβραϊκής κοινότητας στην Κεντρική Μακεδονία κέρδισαν τις εντυπώσεις στη διεθνή τουριστική έκθεση “International Mediterranean Tourism Market” (ΙΜΤΜ), που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ (12-13 Φεβρουαρίου 2019). Πόλη-σύμβολο, η «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων», όπως αποκαλείται η Θεσσαλονίκη, αποτελεί ισχυρό δέλεαρ για τους Ισραηλινούς επισκέπτες και ενισχύει τις ήδη στενές σχέσεις τους με την πόλη, λόγω των ισχυρών ιστορικών δεσμών ανάμεσα στους δύο λαούς, αλλά και του έντονου ενδιαφέροντος των Ισραηλινών για τον πολιτισμό.

Μεγάλο πλεονέκτημα για την προσέλκυση Ισραηλινών τουριστών στην Κεντρική Μακεδονία συνιστά φέτος η ενίσχυση των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων της Θεσσαλονίκης με το Τελ Αβίβ, καθώς στις ήδη προγραμματισμένες πτήσεις από την Aegean Airlines και την Arkia Airlines κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, προστίθενται και αυτές της Ryanair, η οποία ξεκινά από τον Απρίλιο του 2019 απευθείας πτήσεις προς το Τελ Αβίβ, δύο φορές την εβδομάδα.

Η αντιπροσωπεία της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που συμμετείχε στην έκθεση, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει σε πολίτες και σε επιχειρηματίες του Ισραήλ την Κεντρική Μακεδονία ως ξεχωριστό προορισμό, με πολλαπλές επιλογές θεματικού τουρισμού και βιωματικές εμπειρίες.

Η σημαντική τουριστική αγορά του Ισραήλ παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση για υπαίθριες δραστηριότητες όλο το χρόνο. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Κεντρική Μακεδονία, η οποία διαθέτει ξεχωριστά θεματικά προϊόντα και προορισμούς που προσφέρονται για ορειβασία, ράφτινγκ, τρέκινγκ, αναρρίχηση, πεζοπορία, ιππασία, ποδηλασία στο βουνό και άλλες ειδικές μορφές τουρισμού, αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους Ισραηλινούς επισκέπτες, παρέχοντας μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα αποτελεί για τους Ισραηλινούς επισκέπτες το μόνο προορισμό με εγγύτητα στη χώρα τους, που προσφέρει ισχυρό το αίσθημα της ασφάλειας, σε συνδυασμό με τη χαρακτηριστική ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Μετά από μελλοντική πρωτεύουσα των Βαλκανίων, η Θεσσαλονίκη ονομάστηκε και επισήμως «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων». Αυτό για όσους διαβάζουν και ακούνε τον «γραφικό» Δημοσθένη Λιακόπουλο, αποτελεί άλλη μια μεγάλη δικαίωσή του, αφού εδώ και πολλά χρόνια έχει πει και γράψει, ότι οι αριστερόστροφη Νέα Τάξη, που ετοιμάζει την έλευση του παγκόσμιου ηγέτη, θεωρεί τη Θεσσαλονίκη τη δεύτερη Ιερουσαλήμ.

Επομένως, ήδη άρχισε η Θεσσαλονίκη να αλλάζει και να αναβαθμίζεται θα λέγαμε. Μην ξεχνάμε την θεσμοθέτηση του πανευρωπαϊκού βραβείου “Αυτοκράτειρα Θεοφανώ” (Empress Theophano) . Το βραβείο θα απονέμεται κάθε χρόνο από το ομώνυμο ίδρυμα “Theophano Foundation” σε προσωπικότητες ή οργανισμούς που συμβάλλουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, στην κατανόηση των αρχών που συνιστούν την ευρωπαϊκή ιδέα, όπως και των ιστορικών αλληλεξαρτήσεων των εθνών της Ευρώπης.

Χώρος απονομής του βραβείου, που δεν θα έχει χρηματικό αντίκρισμα, θα είναι το εμβληματικό μνημείο της Ροτόντας, στη Θεσσαλονίκη. Τυχαίο και αυτό;



Όλα αυτά αποτελούν μικρά βήματα σταδιακής αναβάθμισης της Θεσσαλονίκης για να δημιουργηθεί αυτό που ο Τζόρτζ Σόρος ξεκάθαρα είχε προαναγγείλει:



Θυμηθείτε τι είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός:



Τέλος, ακούστε από τα χείλη υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, το σχέδιο διαμελισμού της Θεσσαλονίκης...











ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.