Η ανησυχία Γκορμπατσόφ που ξεκαθαρίζει τι έρχεται παγκόσμια: «Στον πυρηνικό ανταγωνισμό δεν θα υπάρξουν νικητές» !


Ο Μ.Γκορμπατσόφ, πρώτος και τελευταίος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης, σε άρθρο του, εκφράζει την μεγάλη ανησυχία του για την έξοδο Ρωσίας και ΗΠΑ από τη συνθήκη INF για τα πυρηνικά.

Για όσους παρακολουθούν το τι συμβαίνει παγκόσμια, είναι ολοφάνερο, ότι πλέον γίνονται «πολεμικές» δηλώσεις και «πολεμικές» κινήσεις στην γεωπολιτική σκακιέρα.

Όσοι θεωρούν πως όλα αυτά που μεταδίδουμε μέσα από το El.gr είναι τραβηγμένα και οι δηλώσεις των κορυφαίων ηγετών του πλανήτη που «μυρίζουν» πόλεμο, γίνονται απλά για εφέ, ας διαβάσουν το άρθρο με προσοχή.

Για αρχή, να θυμίσουμε οτι τον Οκτώβριο του 2018, ο Ντόλαντ Τράμπ έκανε μια ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία έλεγε πως σκέφτεται την έξοδο από τη συνθήκη του ψυχρού πολέμου INF για τα πυρηνικά, με τη Ρωσία.

Έπειτα, ας αναφερθούμε σε μια είδηση που πέρασε στα ψιλά. Στις 17 Ιανουαρίου, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, δήλωσε πως είναι απαραίτητη η αντιπυραυλική άμυνα στην Ευρώπη» (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Την ίδια μέρα, ο επικεφαλής της Εθνικής Δεξιάς στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, δηλώνει πως ο στόχος του είναι «οι ΗΠΑ να είναι σε θέση να προστατευθούν πλήρως από τυχόν εκτοξεύσεις πυραύλων από εχθρικές δυνάμεις».

Μάλιστα συμπλήρωσε: «Ο κόσμος αλλάζει – αλλά εμείς πρόκειται να αλλάξουμε πολύ πιο γρήγορα από ό, τι ο υπόλοιπος κόσμος»

Κατόπιν, την 1η Φεβρουαρίου, οι ΉΠΑ δήλωσαν πως αποχωρούν από τη συνθήκη INF για τα πυρηνικά με τη Ρωσία να προειδοποιεί πως η κατάργηση της συνθήκης θα θέσει σε κίνδυνο τη διεθνή σταθερότητα και ασφάλεια.

Μια μέρα μετά, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ως αντίποινα στις ΗΠΑ η Μόσχα αποχωρεί και εκείνη από τη Συνθήκη INF του ψυχρού πολέμου.

Όπως σας αναδείξαμε αναλυτικά μέσα από σχετικό μας άρθρο (δείτε ΕΔΩ), αυτό γίνεται για να υπάρξει σύναψη νέας συμφωνίας η οποία αφενός μεν θα περιλαμβάνει εκτός από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία και άλλες χώρες, αφετέρου δε, σε αντίθεση με την προηγούμενη δεν θα είναι υπό τον έλεγχο των παγκοσμοιοποιητών της αριστερόστροφης Νέας Τάξης. Αντιθέτως, θα φέρει τη «σφραγίδα» της Εθνικής Δεξιάς που στηρίζει τους δυο κορυφαίους αυτή τη στιγμή ηγέτες, τον Πούτιν και τον Τραμπ.

Οι παραπάνω δηλώσεις και ενέργειες ξεκάθαρα προετοιμάζουν τον πλανήτη για κάτι μεγάλο, που έρχεται παγκόσμια.

Πάμε τώρα να δούμε για τι ανησυχεί ο Κορμπατσόφ και το αν οι ανησυχίες του σχετίζονται με τις παραπάνω κινήσεις ΗΠΑ και Ρωσίας :



Ο Γκορμπατσόφ, σε άρθρο του στην εφημερίδα Vedomosti με τίτλο «στον πυρηνικό ανταγωνισμό δεν θα υπάρξουν νικητές» επικρίνει τις Ηνωμένες Πολιτείες για την απόφαση τους να αποχωρήσουν από τη Συνθήκη για την Κατάργηση των πυρηνικών όπλων Μεσαίου και Μικρού Βεληνεκούς (INF), εκφράζοντας την ανησυχία του για την τύχη που μπορεί να έχει η εν λόγω Συνθήκη.

«Κι εγώ ανησυχώ επίσης, όχι μόνο επειδή τον Δεκέμβριο του 1987 υπέγραψα τη Συνθήκη αυτή με τον Αμερικανό πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν. Σε αυτά που συντελούνται , βλέπω μια ακόμη εκδήλωση επικίνδυνων καταστροφικών τάσεων στην παγκόσμια πολιτική».

Αναφερόμενος στην υπογραφή της Συνθήκης το 1987, αποσαφηνίζει ότι «η ιδέα η οποία κυρίως τους προσανατόλιζε στην πορεία προς την Συνθήκη, είχε διατυπωθεί στην κοινή διακήρυξη των ηγετών της ΕΣΣΔ και των ΗΠΑ, που είχε υιοθετηθεί στην πρώτη συνάντηση μας στην Γενεύη και η οποία έλεγε ότι ‘ο πυρηνικός πόλεμος είναι ανεπίτρεπτος, σε έναν τέτοιο πόλεμο δεν μπορούν να υπάρξουν νικητές».

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ επισημαίνει ότι τη Συνθήκη INF ακολούθησαν και άλλες συμφωνίες για τη μείωση των στρατηγικών επιθετικών όπλων (START) και πολλές αμοιβαίες πρωτοβουλίες για την κατάργηση ενός σημαντικού μέρους των τακτικών πυρηνικών όπλων, υπογραμμίζοντας ότι «σε σύγκριση με το απόγειο του ‘ψυχρού πολέμου’ τα πυρηνικά οπλοστάσια της Ρωσίας και των ΗΠΑ μειώθηκαν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%».

«Η διαδικασία που άρχισε τότε δεν αφορούσε μόνο τα πυρηνικά όπλα. Υπογράφηκε η Συνθήκη για την κατάργηση των χημικών όπλων , οι χώρες της Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης συμφώνησαν να μειώσουν ριζικά τις ένοπλες δυνάμεις και τους εξοπλισμούς. Αυτό ήταν εκείνο ακριβώς το «ειρηνικό κέρδος» , το οποίο αποκόμισαν όλοι και πρωτίστως οι Ευρωπαίοι μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου», γράφει ο Γκρομπτασόφ, ο οποίος τονίζει ότι «όλα αυτά τα χρόνια η Συνθήκη INF υπηρέτησε την ασφάλεια της χώρας μας, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να εμφανισθούν κοντά στα σύνορά της «όπλα καθοριστικού πλήγματος».

«Η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από την Συνθήκη INF σχετίζεται με την επιδίωξη αυτής της χώρας να αποκτήσει την απόλυτη στρατιωτική υπεροχή στον κόσμο», ενώ υπογραμμίζει ότι «πίσω από την απόφαση αυτή των ΗΠΑ βρίσκεται η επιδίωξη τους να απαλλαγούν από οποιουσδήποτε περιορισμούς στον τομέα των εξοπλισμών».

Ο Γκορμπατσόφ χαιρετίζει τις προσπάθειες των χωρών της Ευρώπης για τη διάσωση της Συνθήκης INF και καλεί του αμερικανούς γερουσιαστές να ξεπεράσουν τις κομματικές αντιπαραθέσεις και να ξεκινήσουν έναν σοβαρό διάλογο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο. Καταλήγει μάλιστα λέγοντας ότι το κλειδί για την επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια δεν βρίσκεται στους εξοπλισμούς, αλλά στην πολιτική.

Πιστεύω πως δεν χρειάζονται σχόλια όσον αφορά τη χρονική σειρά που παρατέθηκαν οι παραπάνω δηλώσεις, καθώς και οι ανησυχίες του Γκορμπατσόφ. Να προσθέσουμε, πως εδώ και αρκετό καιρό οι Ρώσοι ασχολούνται με την εξουδετέρωση των πυρηνικών αποβλήτων. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι προετοιμάζονται για πυρηνικό πόλεμο.

Κλείνοντας να επισημάνουμε μια διαφορά σε σχέση με την εποχή που υπογράφηκε η συνθήκη INF: Οι ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ, που υποτίθεται ήταν τα δυο αντίπαλα στρατόπεδα, όπως έχει γράψει ο Δημοσθένης Λιακόπουλος έπαιρναν εντολές και οι δυο από την Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Μην ξεχνάμε άλλωστε, το πως εν μία νυκτί από τον Γκορμπατσόφ καταργήθηκε η ΕΣΣΔ και όλο το μίσος που «χώριζε» στα δυο τον πλανήτη χάθηκε ως δια μαγείας!

Τότε, βόλευε τη Νέα Τάξη ο ψυχρός πόλεμος, γιαυτό υπογράφηκε και η συνθήκη INF.

Τώρα, τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, δεν τις ελέγχει η Νέα Τάξη Πραγμάτων, αλλά η Εθνική Δεξιά.

Τη θέση του ψυχρού πολέμου, μπορεί εύκολα να πάρει ο θερμός.

Το τι θα γίνει, θα το δούμε, αλλά όλα δείχνουν ότι κάτι μεγάλο έρχεται στον πλανήτη.

Εσείς τι πιστεύετε;














ΠΗΓΗ: el.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...