Ρουσφετολογικές προσλήψεις στην Βουλή εκτός ΑΣΕΠ !


Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται προκήρυξη για την πρόσληψη µόνιµου προσωπικού 17 ατόµων από τη Βουλή των Ελλήνων που θα αφορά κυρίως στενογράφους και πτυχιούχους Πληροφορικής, με τη διαφορά όμως ότι ο ίδιος ο κανoνισμός της Βουλής επιτάσσει προσλήψεις μόνο μέσω ΑΣΕΠ, κάτι που όμως δεν γίνεται στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, η προκήρυξη αυτή θα προβλέπει επιλογή µε µοριοδότηση, ενώ οι τελευταίες προσλήψεις πριν από σχεδόν µία δεκαετία είχαν γίνει µε γραπτό διαγωνισµό.

Ηταν η προκήρυξη 1Γ/2010 του ΑΣΕΠ που αφορούσε την πλήρωση συνολικά δεκαοκτώ (18) θέσεων τακτικού προσωπικού κλάδου Στενογράφων (ΠΕ, ΤΕ και ∆Ε) στη Βουλή των Ελλήνων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, θα γίνουν και προσλήψεις έκτακτου προσωπικού στη Βουλή προκειμένου η Βουλή να ανταποκριθεί στον αυξημένο ρόλο της στις σύγχρονες συνθήκες.

Πριν από λίγες μέρες το ΑΣΕΠ απέστειλε στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση τη 1Ε/2019 Προκήρυξη, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας δύο (2) θέσεων Ειδικών Επιστημόνων και δύο (2) θέσεων με ειδικότητα στην Πληροφορική με εξειδίκευση Αναλυτων Πληροφοριακων Συστηματων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στη Βουλή των Ελλήνων. Ο νέος διαγωνισμός αναμένεται να ξεκινήσει εντός του μήνα.

Ο Κανονισμός της Βουλής που αναφέρει ρητά ότι οι προσλήψεις γίνονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ.ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...