«Κρατηθείτε καλά»: Πόσες «Ελληνοποιήσεις» μεταναστών έχουν γίνει από το 2016;


Διαβάστε τι αποκαλύτπει ο υπουργός εσωτερικών. Αλέξης Χαρίτσης.

Δηλώνοντας υπερήφανος για το νόμο που ορίζει τις προϋποθέσεις απόδοσης ιθαγένειας, ο Αλέξης Χαρίτσης προχωράει σε αποκαλύψεις που σοκάρουν, όσον αφορά τον αριθμό των ελληνοποιήσεων που έχουν γίνει ως και σήμερα.

«Από το 2016 που άρχισε η εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας μέχρι και σήμερα 66 χιλιάδες νέοι και νέες, έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια. Μάλιστα είναι ενδιαφέρον, έως και συγκινητικό, ότι οι ίδιες οι υπηρεσίες, τα στελέχη της διοίκησης, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις με ενθουσιασμό προχωρούσαν στην εφαρμογή του νόμου:

Μπροστά τους είχαν τους συμμαθητές, τους φίλους, τους συμφοιτητές των παιδιών τους» αναφέρει ο Αλέξης Χαρίτσης συμπληρώνοντας πως «είμαστε λοιπόν περήφανοι για αυτή την ‘’σκανδαλώδη αύξηση κατά 136% στις ιθαγένειες’’ κατά τα δημοσιεύματα, την απόδοση δηλαδή, ιθαγένειας στα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν στην Ελλάδα, και μάλιστα όχι μόνο για λόγους αρχής, αλλά γιατί σε όλες τις σύγχρονες δημοκρατίες το μέτρο αυτό θεωρείται απαραίτητο για την κοινωνική συνοχή και την προόδο, ακόμη και την οικονομική, των κοινωνιών».

«Καταφέραμε, απλώς εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, να ‘’απεγκλωβίσουμε’’ εκκρεμείς αιτήσεις πολιτογράφησης των ομογενών μας από την Κωνσταντινούπολη που ζουν δεκαετίες στην Ελλάδα και να λειτουργήσουμε της Ειδικές Επιτροπές για την ιθαγένεια των ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση που περιμένουν ακόμη και 20 χρόνια για να εξεταστεί η αίτησή τους.

Ή ακόμη πιο απλά, σήμερα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου ο καθένας από τους αιτούντες μπορεί να δει ποιες αιτήσεις εξετάζονται ανά περιφέρεια, να συγκρίνει, να διαμαρτυρηθεί ή ακόμη και να καταγγείλει. Το ίδιο μπορεί να κάνει και ο κάθε πολίτης, όπως βέβαια και τα κόμματα και οι βουλευτές. Η διαφάνεια και η εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στη διοίκηση και το κράτος μερικές φορές είναι απλό ζήτημα» συμπληρώνει.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στο πρόσφατο νομοσχέδιο που κατατέθηκε και ολοκληρώνει τη θεσμική μεταρρύθμιση για την ιθαγένεια στην Ελλάδα.

Να τονίσουμε, ότι αυτές οι Ελληνοποιήσεις έγιναν με το παλιό νομοσχέδιο, το οποίο πρόκειται σύντομα να αλλάξει.

Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε τι έρχεται:














ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...