H Bρετανία ετοιμάζεται για το Brexit και συγκεντρώνει τρόφιμα και φάρμακα !


H Bρετανία ετοιμάζεται για το Brexit και συγκεντρώνει με απόλυτη μυστικότητα (αν και τελικά ουδέν κρυπτόν υπο του ηλίου) τρόφιμα και φάρμακα αποτελώντας έτσι τον «πιλότο» για αποχώρηση και άλλων χωρών από την ευρωζώνη.

Πρόκειται για μια απόλυτα λογική κίνηση μιας χώρας η οποία θέλει να είναι επαρκώς προετοιμασμένη για μια μεγάλη αλλαγή στην πορεία της.



Η Ελλάδα κάποτε για όσους δεν το γνωρίζουν είχε πάντοτε στρατηγικά αποθέματα σε τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα με επάρκεια 3 μηνών.

Κάτι που επιβάλλεται να ξανακάνει για να μπορεί να είναι προετοιμασμένη για οποιαδήποτε «στροφή» κρίνει ότι εξυπηρετεί τα εθνικά της συμφέροντα.

Η Βρετανία δίνει ένα παράδειγμα σε όλους όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν ανεξάρτητη πορεία, δίνουν δηλαδή το «know how»

Mυστικά συγκεντρώνει τρόφιμα και φάρμακα η βρετανική κυβέρνηση , εν όψει της εξόδου από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου 2019, επιθυμώντας να διασφαλίσει την ακεραιότητα των βιομηχανιών αλλά και να αποφύγει το χάος στα λιμάνια.



Μέτρα έκτακτης ανάγκης, προκειμένου η χώρα να έχει αρκετά αποθέματα σε τρόφιμα, λαμβάνει η Βρετανία εν όψει της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η εφημερίδα, η βρετανική κυβέρνηση έχει καταρτίσει μυστικά σχέδια για την αποθήκευση επεξεργασμένων τροφίμων σε περίπτωση που η Βρετανία δεν καταλήξει σε συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit — και προκειμένου να δείξει στις Βρυξέλλες ότι η πιθανότητα μη επίτευξης συμφωνίας υπάρχει και δεν είναι «μπλόφα».

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, στον απόηχο της πολιτικής κρίσης που ξέσπασε μετά από τις παραιτήσεις δύο υπουργών (του υπουργού Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις και του υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον), προειδοποίησε για τον κίνδυνο μη επίτευξης συμφωνίας για το Brexit, σημειώνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται ήδη για αυτό το ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με την Sun, το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει μέτρα έκτακτης ανάγκης για να κρατήσουν ακέραιη τη βιομηχανία τροφίμων στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας αποθεμάτων.

Μάλιστα, η κυβέρνηση θα μπορούσε να αποκαλύψει μερικά από αυτά τα 300 μέτρα μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Όπως αναφέρεται, έχουν εισαχθεί στη Βρετανία επεξεργασμένα τρόφιμα αξίας 22 δισ. λιρών (περίπου 25 δισ. ευρώ) για τη διασφάλιση μιας βιομηχανίας που προσφέρει δουλειά σε 400.000 πολίτες της Βρετανίας.

Ανάλογα αποθέματα δημιουργούνται και σε φάρμακα, εν μέσω ανησυχιών ότι θα μπορούσε να προκληθεί χάος στα βρετανικά λιμάνια τον επόμενο χρόνο, οπότε και η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι τίποτα το τόσο δραστικό δεν θα συμβεί στην Ελλάδα αλλά τίποτα δεν μένει και μόνιμο.

Η Ιταλία σκέφτεται πολύ σοβαρά την αποχώρηση από το ευρώ παρά τις δηλώσεις της ιταλικής κυβέρνησης. Άλλωστε ένας εκ των βασικών «48 νόμων της Δύναμης» του Robert Green λέει «κρύψε πάντα τις προθέσεις σου».

Εάν η Ιταλία αποχωρήσει για να επιστρέψει στην λιρέτα με την οποία και πούλαγε όλη της την παραγωγή αυτοκινήτων καθότι μπορούσε να ανταγωνιστεί το ακριβό γερμανικό μάρκο που τώρα επί της ουσίας είναι το ευρώ, τότε θα ανοίξει η πόρτα και για άλλους να αποχωρήσουν.

Και τότε το «know how» θα διευρυνθεί...



















ΠΗΓΗ: pronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...