Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν την μεγαλύτερη στην ιστορία μαζική σφαγή παιδιών σε ανθρωποθυσία στο Περού (ΦΩΤΟ) !


Στοιχεία για το μεγαλύτερο περιστατικό μαζικής ανθρωποθυσίας παιδιών στην Αμερική και πιθανόν στην παγκόσμια ιστορία, ανακαλύφθηκαν στη βόρεια ακτή του Περού, ανακοίνωσαν οι αρχαιολόγοι στο National Geographic.

Περισσότεροι από 140 παιδιά φαίνεται να έχουν θυσιαστεί τελετουργικά πριν από περίπου 550 χρόνια ενώ στο ίδιο σημείο βρέθηκαν νεκρά και 200 λάμα, τα γνωστά θηλαστικά της ν. Αμερικής.

Επιστημονικές έρευνες από τη διεθνή, διεπιστημονική ομάδα, με επικεφαλής τον Gabriel Prieto του Universidad Nacional de Trujillo και τον John Verano του Πανεπιστημίου Tulane διεξάγονται αυτή τη στιγμή ενώ το έργο υποστηρίζεται από επιχορηγήσεις από την National Geographic Society.

Ενώ τα περιστατικά ανθρώπινης θυσίας μεταξύ των Αζτέκων, των Μάγια και των Ίνκας έχουν καταγραφεί στα ισπανικά χρονικά αποικιακής εποχής και τεκμηριώνονται σε σύγχρονες επιστημονικές ανασκαφές, η ανακάλυψη ενός μεγάλου γεγονότος θυσίας παιδιών στον ελάχιστα γνωστό προ-Κολομβιανό πολιτισμό των Τσιμού είναι κάτι άνευ προηγουμένου στην Αμερική – αν όχι σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διατηρημένα σε ξηρή άμμο για περισσότερα από 500 χρόνια, περισσότερα από δώδεκα παιδιά αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια μιας ημέρας από αρχαιολόγους. Η πλειοψηφία των τελετουργικών θυμάτων ήταν μεταξύ 8 και 12 ετών όταν πέθαναν.

Αυτό ήταν μόνοι η αρχή…


Τα κεφάλια ήταν όλα τυλιγμένα με πανιά και γάζες και οι σκελετοί ήταν ανοιγμένοι στον θώρακα. Το τελετουργικό περιελάμβανε την αφαίρεση της καρδιάς.

Η περιοχή της θυσίας, επίσημα γνωστή ως Huanchaquito-Las Llamas, βρίσκεται κοντά στη θάλασσα και ανατολικά της περιοχής όπου βρίσκεται το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, Chan Chan, το αρχαίο διοικητικό κέντρο των Τσιμού.

Το Huanchaquito-Las Llamas (που αναφέρεται από τους ερευνητές ως «Las Llamas») έγινε γνωστό το 2011, όταν βρέθηκαν τα λείψανα 42 παιδιών και 76 λάμα κατά τη διάρκεια ανασκαφής.

Μέχρι το 2016, περισσότερα από 140 σκελετοί παιδιών είχαν ανακαλυφθεί στην περιοχή.

Πολλοί από τους σκελετούς έφεραν εμφανή σημάδια από χτυπήματα στο πρόσωπο και φαινόταν πως το στέρνο τους είχε ανοιχτεί, πιθανότατα για να αφαιρέσουν την καρδιά τους κατά το τελετουργικό. Τ

α 140 θύματα ήταν από 5 έως 14 ετών, με την πλειοψηφία να είναι μεταξύ οκτώ και 12 ετών.

Τα ζώα ήταν μόλις μερικών μηνών.

Αυτό που ίσως είναι ακόμη πιο σοκαριστικό είναι πως οι ερευνητές πιστεύουν ότι όλα τα θύματα θυσιάστηκαν τελετουργικά σε ένα μόνο γεγονός.


Μέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο γεγονός μαζικής θανάτωσης παιδιών, για το οποίο έχουμε φυσικά στοιχεία, είναι η τελετουργική θυσία 42 παιδιών στο Templo Mayor των Αζτέκων.

Το μεγάλο ερώτημα που θέλουν να απαντήσουν τώρα οι επιστήμονες είναι η αφορμή για το αρχαίο λουτρό αίματος. Ποιος ήταν ο λόγος για μια τόσο μαζική ανθρωποθυσία παιδιών. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως πίσω από το τελετουργικό ίσως κρύβεται ο κατευνασμός των Θεών για φυσικά φαινόμενα.

Η περιοχή ίσως είχε πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω του Ελ Νίνιο, κάτι που υποδεικνύει η συλλογή δειγμάτων από το έδαφος στην ευρύτερη περιοχή της θυσίας.

Κάτι που δεν αποκλείεται είναι να είχε προηγηθεί άλλο κύμα ανθρωποθυσιών πριν καταλήξουν στο να σκοτώσουν παιδιά. Αυτό προκύπτει από το γεγονός πως οι θυσίες ενηλίκων ήταν πολύ πιο συνηθισμένες και πως τα παιδιά, το πολυτιμότερο μέλος των οικογενειών ήταν μάλλον η ύστατη λύση.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και θα είναι πολύμηνες καθώς το αρχαιολογικό ενδιαφέρον για την περιοχή έχει μεγαλώσει.


ΠΗΓΗ: crashonline.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...