Τέλος ανίδεε...!


Δεν σε γνωρίζω, αλλά σε ξέρω καλά. Ξέρω για την μίζερη ζωή σου. Δεν με τράβηξαν οι σαπισμένες ιδέες και τα λόγια μισαλλοδοξίας σου. Φώναξα για να σε εξαφανίσω, πάλεψα για να μην υπάρχεις. Ακόμα παλεύω για να μη ακούγεται η φωνή σου. Διάλεξες να κρύβεσαι και να βγαίνεις στο σκοτάδι.
 
Σε ξέρω, στο είπα και πριν. Ξέρω πως λειτουργείς, πως σχεδιάζεις την κάθε σου κίνηση. Δίνεις προσοχή σε κάθε αηδία που σου πλασάρουν. Φωνάζεις. Κάνεις τον σπουδαίο και τον τρανό. Το παίζεις πατριώτης με δέκα περγαμηνές. Βρίζεις. Ναι, ποτέ δεν σκέφτηκες, ποτέ δεν κατάλαβες και ούτε τώρα καταλαβαίνεις.

Σε σένα μιλάω φασιστάκο. Σε σένα που αγνοείς την ανθρωπιά και υποκλίνεσαι σε σκουπίδια. Υποκλίνεσαι, ναι σε κάθε ψευτοδίλημμα, σε κάθε ανίερη συμφωνία για να νικήσεις. Νιώθεις χαρούμενος κυνηγώντας όσους δεν έχουν το ίδιο χρώμα με σένα, την ίδια γλώσσα, την ίδια καταγωγή. Καταδιώκεις όποιον σου πάει κόντρα, σε όποιον φέρνει επιχειρήματα. 

Σκοτώνεις το διαφορετικό, σκοτώνεις γενικά επειδή έτσι κερδίζεις χρόνο στην επιφάνεια του βούρκου. Φασιστάκο, κατάλαβε με. Και όμως δεν φταις εσύ, φταίμε όλοι που σ αφήσαμε να πεθαίνεις στη μιζέρια. Όλοι φταίμε για την κατάντια σου, για την κατάντια μιας κοινωνίας. Σου λέω πάλι, δεν φταις εσύ. Άλλοι σε γαλούχησαν με αυτά τα σκατά.

Αλήθεια, τι βλέπεις όταν κοιτάς κάποιον διαφορετικό από σένα; Πες μου τι βλέπεις σε κάποιον με άλλο χρώμα δέρματος που ψάχνει μια γη, ένα σπίτι για να μείνει; Τι βλέπεις και τον μισείς; Απάντησε μου τι βλέπεις σε κάποιον με διαφορετική θρησκεία, διαφορετική κουλτούρα κάποιον που μισεί τα στερεότυπα και το κλουβί που έκλεισαν το μυαλό σου. Δεν σκέφτεσαι, επειδή άμα το έκανες θα ντρεπόσουν. Δεν βλέπεις, επειδή άμα το έκανες θα έκλαιγες για ότι έγινες.

Πιστεύεις ότι φταίει ο πρόσφυγας, ο ομοφυλόφιλος, ο μουσουλμάνος. Κάθε τι που δεν γνωρίζεις, οτιδήποτε δεν σου είναι οικείο το χλευάζεις. Πιστεύεις επίσης ότι φταίει το κάθε τι που δεν συμβαδίζει με τις ιδέες σου. Σταμάτα φασιστάκο, ξεπερνάς τα όρια. Μην μιλάς, μας μολύνεις. Μολύνεις κάθε τι με αυτά που εκφράζεις.

Διαφέρουμε σε πολλά ακόμα δεν το καταλαβαίνεις, Εγώ θέλω έναν κυρίαρχο λαό, χωρίς διακρίσεις. Παλεύω για να το πετύχω. Παλεύω για όσα προσπαθεί να μου στερήσει η φάρα σου. Εσύ θες να επιβάλλεις τον φόβο και κάτι ¨παλικαράδες¨ με στρατιωτικά. Εσύ θες να πιστεύω στο τίποτα. Ότι πνίγει την ελευθερία, την δημοκρατία, το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, τον αγώνα για ζωή.

Τέλος φασιστάκο στις ιδέες σου. Τέλος σε ότι θες να επιβάλλεις με τη βία. Τέλος ανίδεε σε ότι πιστεύεις.




Νικόλαος Ε. Καλαϊτζής






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...