ΕΚΤΑΚΤΟ: Αρμάδα στέλνει η Αγκυρα μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου ! Τούρκος Αρχηγός ΓΕΝ: «Θα υπεραπιστούμε την τουρκική κυριαρχία» !


Κωδικός «Ασπίδα της Μεσογείου». Αυτή είναι η ονομασία που δόθηκε από την Αγκυρα στην επιχείρηση ανάπτυξης αεροναυτικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο έξι μίλια από τις ακτές της Ρόδου, της Κρήτης, της Καρπάθου, του συμπλέγματος της Μεγίστης και φυσικά των δυτικών ακτών της Κύπρου, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο.

Ο Τούρκος Αρχηγός Ναυτικού ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου αποκάλυψε ότι στην επιχείρηση θα συμμετάσχουν έξι φρεγάτες, πέντε υποβρύχια, σταθμοί ραντάρ και τρεις Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών από διάφορες βάσεις, και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 κλπ.

Ο Τούρκος Α/ΓΕΝ περιγράφει μία επιχείρηση η οποία έχει σαν στόχο την «υπεράσπιση της τουρκικής κυριαρχίας»!

Ενώ η φρεγάτα TCG Gaziantep, περιπολεί ήδη στο Οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ και και μπαινοβγαίνει στα Οικόπεδα 10 και 11.

Η φρεγάτα TCG Gazi̇antep, είναι το προπομπό σκάφος στην «Ασπίδας της Μεσογείου»

Με την επιχείρηση «κλειδώθηκε» ολόκληρη η Ανατολική Μεσόγειος μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και βέβαια, ούτε λόγος για αγωγούς East Med, έρευνες, ΑΟΖ κλπ.

«Η εν λόγω περιοχή, στο πλαίσιο της «Ασπίδας της Μεσογείου» ελέγχεται συνεχώς με συστήματα θαλάσσιας επιτήρησης εγκατεστημένα στην ξηρά, ενώ πλέουν στην περιοχή, φρεγάτες, περιπολικά σκάφη και υποβρύχια νέου τύπου» μεταδίδει το Anadolu.

Από πλευράς κοινοπραξίας ENI/TOTAL γίνονται διαβουλεύσεις με την ιταλική και γαλλική κυβέρνηση για το αν θα συνεχίσουν τις έρευνας στο Οικόπεδο 6 το οποίο είναι και το πλέον χρυσοφόρο, αφού αποτελεί προέκταση του αιγυπτιακού κοιτάσματος.















ΠΗΓΗ: pronews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...