Με δήλωσή του ο πρόεδρος του ESM Κ.Ρέγκλινγκ ανακοίνωσε ότι δέχεται να μην ληφθούν νέα οικονομικά μέτρα στην Ελλάδα !


Επιβαιώνοντας την αλλαγή στάσης των Βρυξελλών (βασικά του Βερολίνου, αφού οι Βρυξέλλες και οι ομάδες Γιουνγκέρ-Ντάϊσενμπλουμ-Ρέγκλινγκ απλώς υπακούουν στις εντολές του Βερολίνου), ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais δήλωσε ότι «επιπλέον μέτρα για το ελληνικό χρέος αν χρειαστεί να ληφθούν, θα ληφθούν μόνο όταν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί και βέβαια μόνο αν αυτό χρειάζεται», διατύπώνοντας την αντίθεσή του με το ΔΝΤ που θέλει μέτρα «εδώ και τώρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι διαφορές ανάμεσα στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ αφορούν δύο πεδία. «Το πρώτο είναι ότι το ΔΝΤ είναι πιο απαισιόδοξο όσον αφορά την ανάπτυξη στην Ελλάδα ενώ εμείς πιο αισιόδοξοι γιατί έχει γίνει καλύτερη πρόοδος από ό,τι αναμενόταν το 2016».

Παράλληλα, όμως, αφήνει για πρώτη φορά ορθάνοικτο το ενδεχόμενο αναθεώρησης των αρνητικών προβλέψεων και των κακών στοιχείων λέγοντας ότι «όταν πάρουμε όλα τα δεδομένα από την Αθήνα θα έχουμε καλύτερη εικόνα για αυτή την κατάσταση και ελπίζω να είμαστε σωστοί γιατί αυτό θα κάνει ευκολότερη την κατάσταση για την Ελλάδα».

Η δεύτερη διαφορά σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ είναι ότι το ΔΝΤ θέλει να ληφθούν τώρα επιπλέον μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. «Στην Ευρώπη πιστεύουμε ότι περαιτέρω μέτρα θα μπορούσαν να ληφθούν μόνο όταν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί και αν χρειαστεί. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η καλύτερη στρατηγική δεδομένης της αβεβαιότητας» προσθέτει ο επικεφαλής του ESM.

Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων που ζητούνται από την Αθήνα.

«Αυτό το υπέγραψαν όλοι οι ηγέτες συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Τσίπρα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας τα μέτρα που έχουν ληφθεί ήδη είναι αρκετά για την Ελλάδα να πετύχει το στόχο αυτό το 2018.

Το ΔΝΤ ωστόσο διαφωνεί με αυτή την πρόβλεψη αμφισβητώντας το διάστημα για το οποίο θα πρέπει να παραμείνουν τα πλεονάσματα σε αυτό το επίπεδο.

Αυτό το θέμα είναι προς συζήτηση γιατί η συμφωνία λέει ότι ο στόχος πρέπει να επιτευχθεί μέχρι το 2018 και να διατηρηθεί για το μεσοπρόθεσμο διάστημα. Δεν υπάρχει όμως ορισμός αυτού του διαστήματος αλλά έχουμε χρόνο να συμφωνήσουμε σε αυτό».

Ο λόγος που «μαλάκωσαν» ή έτσι δείχνουν, οι Ευρωπαίοι «εταίροι» δεν είναι παρά μόνον οι επικείμενες εκλογές σε Ολλανδία και Γαλλία και φυσικά Γερμανία τον Σεπτέμβριο. Οι δυνάμεις που αντιπαλεύουν το σύστημα Μέρκελ-Σόιμπλε δείχνουν μόνιμα προς Ελλάδα για να αποτυπώσουν στις συνειδήσεις των Ευρωπαίων πολιτών την καταστροφική πολιτική της νυν ηγεσίας του Βερολίνου.

Αν το Βερολίνο «τραβήξει τώρα το σχοινί και σπάσει», η κατάσταση βοηθούντων των ΗΠΑ, αλλά της Βρετανίας, θα «κοπεί» αφού η Ελλάδα θα έχει γίνει το παράδειγμα της καταστροφής της «γερμανόφωνης» ΕΕ.


ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...