Το μνημονιακό έγκλημα - Ζ.Κ.Γιούνκερ: «Όποιος μπαίνει σε μνημόνιο βγαίνει από την ΕΕ» !


Σε μια κυνική ομολογία προχώρησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Τα μέτρα που συμφωνούνται στο πλαίσιο ενός Μνημονίου δεν είναι υποχρεωτικό να είναι συμβατά με το κοινοτικό κεκτημένο».

Δηλαδή δεν υπάρχει καμία κοινοτική αλληλεγγύη και η Ελλάδα παίζει το ρόλο του «δουλοπάροικου» εντός της ΕΕ που ανήκει κυριολεκτικά στους τοκογλύφους δανειστές.

Την παραδοχή αυτή την έκανε μέσω επιστολής του ως απάντηση στο αίτημα δύο μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ζητούν την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απαντητική επιστολή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τις ευρωβουλευτίνες της Σοσιαλιστικής Ομάδας, Μαρία Χοάο Ροντρίγκιες (Πορτογαλία) και Γιούτα Στέινρουκ (Γερμανία) ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Υπενθυμίζει ότι «στο Μνημόνιο για το Πρόγραμμα Στήριξης και Σταθερότητας που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι του 2015, η Ελλάδα όντως συμφώνησε να ευθυγραμμίσει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις συλλογικές απολύσεις και τα πλαίσια των βιομηχανικών δράσεων με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

Για να διευκολυνθεί αυτός ο στόχος, η Επιτροπή πρότεινε, και όλες οι πλευρές το δέχτηκαν, αυτές οι μεταρρυθμίσεις να βασιστούν σε μια διαδικασία ευρείας διαβούλευσης που θα περιλαμβάνει μια ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων και τις απόψεις διεθνών οργανισμών, εκ των οποίων ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO).

 Οι κοινωνικοί εταίροι στην Ελλάδα, επίσης διαβουλεύθηκαν σε αυτήν τη διαδικασία. Η Ομάδα εμπειρογνωμόνων κατέθεσε την έκθεσή της το Σεπτέμβριο του 2016 και οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών ως προς το ποιες προτάσεις θα πρέπει να ληφθούν υπόψη.»

Επιπλέον, ο Γιουνκερ στην επιστολή του υπογραμμίζει ότι «κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του Μνημονίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδρασε με πλήρη συμμόρφωση με τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των πτυχών που αφορούν τον σεβασμό στο δικαίωμα των εργοδοτών και των εργαζομένων να διαπραγματεύονται και να καταλήγουν σε συλλογικές συμφωνίες, αλλά συγχρόνως αναζήτησε ενεργά τις απόψεις των δύο πλευρών της βιομηχανίας μέσα από αφοσιωμένες διμερείς συναντήσεις.»

Ο Γιούνκερ στην επιστολή του σημειώνει ότι «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει επιβεβαιώσει πως τα Μνημόνια είναι δράσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, οι οποίες βρίσκονται εκτός της έννομης τάξης της ΕΕ. Επομένως, όταν υιοθετούνται εθνικά μέτρα που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου, η Ελλάδα δεν εφαρμόζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ως εκ τούτου ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων δεν ισχύει ως έχει στα ελληνικά μέτρα.»

Προφανώς, καταλήγει στην επιστολή του ο Γιούνκερ, η Επιτροπή γνωρίζει πολύ καλά το καθήκον της και είναι δεσμευμένη με τις κοινές αξίες και αρχές που ενσωματώνονται στις Ευρωπαϊκές Συνθήκες και στο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων ειδικότερα.

«Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι ως μέρος των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις θα αναδυθούν ως ένα ισχυρό και αποτελεσματικό εργαλείο που θα βοηθήσει την Ελλάδα να προωθήσει έξυπνα τη βιώσιμη ανάπτυξη, τις ποιοτικές θέσεις απασχόλησης, την κοινή ευημερία και την κοινωνική συνοχή».

Μετά απ΄'ολα αυτά τι να πούμε; Ποιος ο λόγος της συμμετοχής της Ελλάδας σε έναν υπερεθνικό οργανισμό που δεν την αντιμετωπίζει ως «εταίρο» αλλά ως... «εταίρα»; Τέτοια συμπεριφορά υπάρχει μόνο από κατακτητές ή αποικιοκράτες.

Κι όλα αυτα τα είπε ένας άνθρωπος ο οποίος είναι γνωστό ότι έχει πρόβλημα αλκοολισμού κάτι το οποίο ο ίδιος αρνήθηκε κατά την συνέντευξή του στη Liberation κατά την διάρκεια της οποίας όμως ήπιε 4 ποτήρια σαμπανια!

Όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph, τα τελευταία χρόνια κύκλοι των Βρυξελλών διαδίδουν ότι ο κ. Γιούνκερ έχει εθισμό στο ποτό ενώ διπλωματική πηγή ανέφερε ότι «πίνει κονιάκ για πρωινό».

Πάντως αυτά που είπε, τα εννούσε απόλυτα και δημιουργείτται το εξής απλό ερώτημα: Η ΕΕ έχει μεταλλαχθεί σε έναν ολοκληρωτικό μηχανισμό καταστροφής εθνών-κρατών; Δημοκρατικά ιδεώδη και ευρωπαϊκές (ελληνικές στην ουσία) αξίες εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγα χρόνια.

Θα πρέπει η χώρα να αρχίσει να αναρωτιέται αν αξίζει να συμμετέχει σε κάτι που υποβαθμίζει την υπόστασή της.ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...