Ο Σόρος πόνταρε στις αγορές πάνω από μισό δισ. δολάρια κατά του Τραμπ !


O Τζορτζ Σόρος δεν έκρυψε ποτέ τη βαθιά αποστροφή του για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής χαρακτήρισε δημοσίως τον Αμερικανό πρόεδρο «απατεώνα» και «εν δυνάμει δικτάτορα», που μπορεί με την εγωπάθειά του να οδηγήσει την υφήλιο σε πόλεμο. Αλλά δεν περιορίστηκε μόνον σε φραστικές επιθέσεις, αφού όπως αποκαλύπτουν έγγραφα, ο Σόρος πόνταρε πολλά λεφτά κατά του ισχυρότερου άνδρα στον πλανήτη.

Ο ουγγρικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος πόνταρε στις αγορές πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια κατά του Τραμπ, στοιχηματίζοντας με μαζικές τοποθετήσεις στην πτώση των μετοχών εταιρειών που θεωρείται ότι επωφελούνται απ’ την πολιτική του Ρεπουμπλικανού προέδρου, όπως μικρές αμερικανικές εταιρείες εισηγμένες στο χρηματιστήριο, πετρελαϊκοί όμιλοι ή η ευρεία χρηματιστηριακή αγορά.

330 εκατομμύρια δολάρια πόνταρε ο Σόρος μόνον στην πτώση του χρηματιστηριακού δείκτη Russell 2000, όπου διαπραγματεύονται οι μετοχές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αναμένεται να επωφεληθούν ιδιαίτερα απ’ τις περικοπές φόρων, που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Με άλλα 14 εκατομμύρια δολάρια κερδοσκόπησε κατά πετρελαιοπαραγωγών ομίλων. Διακρατεί επίσης δικαιώματα πώλησης (τα λεγόμενα Put options) στο ευρύτερο χρηματιστήριο αξίας 110 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα αυξηθεί σε περίπτωση κραχ στη Wall Street.

Tαυτόχρονα περιόρισε τις αγορές χρυσού και αύξησε τις επενδύσεις του σε εταιρείες τεχνολογίας επιλέγοντας και εδώ τον δρόμο της αντιπαράθεσης με τον νέο πρόεδρο, υπό την ηγεσία του οποίου πολλοί αναμένουν ότι θα αυξηθεί η αξία του πολύτιμου μετάλλου, ενώ οι εταιρείες τεχνολογίας θα κινηθούν κάτω του μέσου όρου.

Τα κερδοσκοπικά παιχνίδια του Σόρος κατά του Τραμπ έρχονται τώρα στο φως καθώς τα hedgefunds στις ΗΠΑ υποχρεούνται να κοινοποιούν τακτικά τις τοποθετήσεις τους, το αργότερο 45 μέρες μετά τη λήξη κάθε τριμήνου.










ΠΗΓΗ: el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...