ATHENS

ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΔΕΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ! Όμηροι στα αμερικανικά αεροδρόμια με διάταγμα Τραμπ !


Φρένο στο ομοσπονδιακό πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων για τη μετεγκατάσταση θυμάτων ένοπλων συρράξεων έβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε χθες Παρασκευή ένα διάταγμα με το οποίο, όπως υποστήριξε, θα καταστεί δυνατό να διεξάγονται αυστηρότεροι έλεγχοι προκειμένου να προληφθεί η είσοδος ξένων «ριζοσπαστών ισλαμιστών τρομοκρατών» καθώς επίσης και προσφύγων από την Συρία στη χώρα του. 

Αμέσως άρχισαν να γίνονται ορατές οι συνέπειες αυτής της απόφασης καθώς μετανάστες και πρόσφυγες τέθηκαν υπό κράτηση στα αμερικανικά αεροδρόμια ενώ σε άλλες χώρες απαγορεύτηκε η επιβίβαση σε επιβάτες από τη λίστα του νέο πλανητάρχη.

«Θέτω σε εφαρμογή νέα μέτρα ελέγχου για να μείνουν εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής οι ριζοσπάστες ισλαμιστές τρομοκράτες. Δεν τους θέλουμε εδώ», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας επίσημης τελετής στο Πεντάγωνο για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου υπουργού Άμυνας Τζέιμς Μάτις.

«Θέλουμε να υποδεχόμαστε στη χώρα μας μόνον όσους θα την υποστηρίξουν και αγαπούν βαθιά τον λαό μας», πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικάνος.

Το διάταγμα που υπέγραψε ο Τραμπ, «για την προστασία του έθνους έναντι της εισόδου ξένων τρομοκρατών στις ΗΠΑ», προβλέπει την πλήρη αναστολή για τέσσερις μήνες του προγράμματος, καθώς και το πάγωμα για τουλάχιστον τρεις μήνες της εισδοχής στις ΗΠΑ οποιουδήποτε πολίτη επτά μουσουλμανικών χωρών: του Ιράκ, του Ιράν, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης. Σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες από τη Συρία, απαγορεύεται η είσοδος οριστικά με μόνη εξαίρεση ορισμένους χριστιανούς.

Όπως ήταν επόμενο το πρόγραμμα ξεσήκωσε θύελλα με τον ΟΗΕ να επικρίνει τον Τραμπ για την απόφαση του αυτή.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που είχε δημιουργηθεί με νόμο που ενέκρινε το Κογκρέσο το 1980 και επέτρεψε σε περίπου 2,5 εκατ. ανθρώπους να πάνε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το ινστιτούτο μελετών Pew. Το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων είχε παγώσει και στο παρελθόν για τρεις μήνες, αλλά σε μια δραματική συγκυρία: αμέσως μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, όπως υπενθυμίζει το Pew.

Ακόμη, ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε ένα διάταγμα με το οποίο διακήρυξε πως θα αρχίσει η «ανασυγκρότηση» των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, με την «κατάρτιση ενός σχεδίου για (να αποκτήσουν) νέα αεροσκάφη, νέα πλοία, νέους πόρους και νέα εργαλεία οι άνδρες και οι γυναίκες μας στο στράτευμα».









ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.