Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Πέμπτη με χιονιά και σφοδρούς ανέμους !


ΧΙΟΝΙΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ !

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη. Χιονιάς με πολύ χαμηλές θερμοκρασίας θα εκδηλωθεί στα ανατολικά και νότια της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα αναμένεται κύμα ψύχους με ήλιο και πολύ τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια και πυκνές χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου αλλά ακόμα και περιοχές με πολύ χαμηλά υψόμετρα της Κρήτης σε συνδυασμό με σφοδρούς ανέμους (χιονοθύελλες) αναμένεται κυρίως από την Πέμπτη και κατά τόπους έως και το Σάββατο.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο έντονες κυρίως την Πέμπτη και πιθανώς και την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές και της Αττικής σε συνδυασμό επίσης με σφοδρούς κατά διαστήματα ανέμους!

Όσοι πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο κυρίως το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή παρακαλούνται να ενημερώνονται τακτικά για τον καιρό για τυχόν αλλαγές που ίσως προκύψουν!

Πρόγνωση για σήμερα Δευτέρα

Παροδικές νεφώσεις, πυκνότερες στο Αιγαίο και στα ανατολικά με λίγες πρόσκαιρες βροχές στα ανατολικά και νότια τμήματα του Αιγαίου και στη Θράκη περιμένουμε τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, που στα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

Η θερμοκρασία, σε άνοδο, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 8 βαθμούς, στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα από -3 έως 13 βαθμούς, στην Ήπειρο από -2 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 2 έως 10 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βορειοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή μικρή εξασθένηση, στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη όπου θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι και πιθανόν τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι, στρεφόμενοι έως το βράδυ σε βορειοανατολικούς με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, και βαθμιαία τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης το πρωί θα εκδηλωθεί παγετός.

Τρίτη 27-12-2016

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια με σταδιακή επέκταση στην υπόλοιπη χώρα ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το μεσημέρι σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Τετάρτη 28-12-2016

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια όπου θα εκδηλωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις ηπειρωτικής ορεινές και ημιορεινές περιοχές και από το βράδυ πιθανόν τοπικά σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ και σταδιακά από τα βόρεια στα πελάγη τοπικά 8 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε πτώση από τα βόρεια. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Πέμπτη 29-12-2016

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Τοπικές χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε πεδινές περιοχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολική και νότιας χώρας.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 Μποφόρ και στο Αιγαίο 8 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε σημαντική πτώση. Παγετός τοπικά ισχυρός στα ηπειρωτικά.

Παρασκευή 30-12-2016 και Σάββατο 31-12-2016

Καιρός: Στα δυτικά και βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καθώς και τοπικές χιονοπτώσεως στα ηπειρωτικά. 

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 Μποφόρ με εξασθένηση το Σάββατο.

Θερμοκρασία: Σε άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός τοπικά ισχυρός στα βόρεια ηπειρωτικά.








ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...