ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ! Έβγαλαν στον Ειρηνικό το πρώτο τους αεροπλανοφόρο !


Την πρώτη του έξοδο στον Ειρηνικό ωκεανό έκανε το μοναδικό κινεζικό αεροπλανοφόρο.

Η κίνηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς έρχεται σε μια στιγμή όπου η ένταση με την Ταϊβάν έχει αναζωπυρωθεί μετά τα σχόλια του μελλοντικού προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Είναι η πρώτη έξοδος του αεροπλανοφόρου εκτός των χωρικών υδάτων της Κίνας, γράφει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Global Times.

Το πλοίο κατασκευάστηκε στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση, αγοράστηκε από την Κίνα και εντάχθηκε στην ενεργό υπηρεσία τον Σεπτέμβριο του 2012.

Δεν είναι γνωστό πόσο θα διαρκέσει η έξοδος του αεροπλανοφόρου στον Ειρηνικό, που αποτελεί τμήμα στολίσκου, ούτε η πορεία που θα ακολουθήσει. Καθώς η βάση του Liaoning είναι στη Νταλιάν στη βορειοανατολική Κίνα, το αεροπλανοφόρο λογικά θα πρέπει να εισέλθει στον Ειρηνικό διασχίζοντας το σύμπλεγμα των νησιών που χωρίζει την Ταϊβάν από τη νότια Ιαπωνία.

Σε άλλο τηλεγράφημά του το Xinhua ανακοίνωσε ότι το αεροπλανοφόρο είχε πραγματοποιήσει ασκήσεις την περασμένη εβδομάδα στην Κίτρινη Θάλασσα, μεταξύ των κινεζικών και των κορεατικών ακτών.

Τα ναυτικά αυτά γυμνάσια πραγματοποιούνται ενώ η ένταση αυξήθηκε ξαφνικά στις αρχές του μήνα μεταξύ του Πεκίνου και του νησιού της Ταϊβάν, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της προέδρου της Ταϊβάν. Το Πεκίνο απαγορεύει οποιαδήποτε επίσημη επαφή ξένων χωρών με την Ταϊβάν, την οποία θεωρεί επαρχία του, ενώ δεν έχει αποκλείσει την προσφυγή στη στρατιωτική βία για να αποκαταστήσει την κυριαρχία του στο νησί.








ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...