ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ «ΜΑΥΡΑ» ΚΟΥΤΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΠΟΛΕΦ ! Ανασύρθηκαν άλλα τρία πτώματα από τη Μαύρη Θάλασσα !


Απαντήσεις στα ερωτήματα που προκάλεσαν την τραγωδία θα δώσουν τα «μαύρα» κουτιά του μοιραίου Tu-154.

Οι καταγραφείς πτήσης εντοπίστηκαν στα συντρίμμια του μοιραίου αεροπλάνου που συνετρίβη την περασμένη Κυριακή, ανήμερα των Χριστουγέννων έξω από το Σότσι, λίγο αφού είχε απογειωθεί με προορισμό τη Λατάκεια της Συρίας. Σκοτώθηκαν και οι 92 επιβαίνοντες.

Τα ξημερώματα της Τρίτης (27.12.2016) δύτες κατάφεραν να ανασύρουν από τη Μαύρη Θάλασσα το ένα από τα «μαύρα» κουτιά του μοιραίου Tu-154. «Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, ένα από τα μαύρα κουτιά βρέθηκε κάτω από την καμπίνα του αεροπλάνου.

 Άμεσα θα ανασυρθεί από το νερό» δήλωσε στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο TASS, σημειώνοντας πως ακόμη δυο καταγραφείς βρίσκονται στην ουρά του αεροπλάνου και μένει να εντοπιστούν.

«Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται επί 24ωρου βάσης. Το απόγευμα εντοπίστηκε κι ανασύρθηκε άλλη μια σορός, η οποία μεταφέρθηκε σε ένα πλοίο» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ο συνολικός αριθμός των θυμάτων που έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής.

Περισσότερες από 24 ώρες μετά τη συντριβή του Τουπόλεφ, λίγο μετά την απογείωσή του από το Σότσι, οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας, ενώ το σενάριο μιας τρομοκρατικής ενέργειας μοιάζει να απομακρύνεται.


Εκτός από το ένα «μαύρο» κουτί του αεροπλάνου, οι δύτες ανέσυραν επίσης άλλα τρία πτώματα επιβατών της μοιραίας πτήσης. Δεν είναι γνωστός ακόμη ο αριθμός των θυμάτων που έχουν ανασυρθεί από το σημείο της συντριβής στη Μαύρη Θάλασσα.

Τμήμα της ουράς του αεροπλάνου βρέθηκε τη Δευτέρα (26.12.2016), μαζί με άλλα μέρη του Τουπόλεφ. «Αρκετά συντρίμμια βρέθηκαν στον βυθό, μεταξύ αυτών η ουρά μαζί με τμήματα του κινητήρα. Αυτή τη στιγμή οι δύτες εξετάζουν αυτά τα κομμάτια», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Συνολικά 45 πλοία, 15 βαθυσκάφη, 192 δύτες, 12 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση έρευνας στην περιοχή που συνετρίβη το Tu-154.

«Τα επικρατέστερα σενάρια είναι η διείσδυση ενός ξένου σώματος στον κινητήρα, (ο ανεφοδιασμός) με καύσιμα κακής ποιότητας που οδήγησε στην απώλεια ισχύος, ένα σφάλμα του κυβερνήτη ή η μηχανική βλάβη στο αεροσκάφος» διευκρίνισε η FSB σύμφωνα με ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το Τουπόλεφ που ανήκε στον ρωσικό στρατό απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Σότσι με προορισμό τη Λατάκεια της Συρίας. 

Επέβαιναν 92 άνθρωποι, ανάμεσά τους 64 μέλη της φημισμένης χορωδίας Αλεξαντρόφ, ακτιβιστές και εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις καθώς και δημοσιογράφοι και τεχνικοί.

 Όλοι τους θα συμμετείχαν σε εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.








ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...